Computer-cursussen starten binnenkort weer bij De Brassershoeve

HUIZEN De Brassershoeve begint eind september weer met computercursussen voor senioren. Het aanbod is divers. Zo zijn er ook cursussen voor telefoons en tablets.

Nieuw zijn de cursus 'Kennismaken met de iPhone' van 7 lessen en 'Kennismaken met Android smartphones 6 en 7'. Beide cursussen bestaan uit zeven lessen en maximaal doen er vier cursisten mee. In de lessen wordt de eigen iPhone of smartphone gebruikt.

Tablet

Wie een Android tablet heeft kan daar in 6 lessen mee om leren gaan in een cursus waar de eigen tablet wordt gebruikt.

IPad

De iPad-cursus voor beginners van zeven lessen wordt ook weer aangeboden. Veel mogelijkheden van de Apple iPad worden behandeld, zoals Apple ID, surfen op internet, e-mailen, foto's maken, muziek luisteren en meer. Deelnemers werken op hun eigen iPad. Deze cursus is niet geschikt voor de iPad 1. Gevorderden kunnen de vervolgcursus voor de iPad van vijf lessen volgen.

Windows 10

Wie thuis een computer of laptop heeft met Windows 10 en twee tot vier uur vrij kan maken om thuis te oefenen, zou een cursus 'Kennismaken met Windows 10' van tien lessen kunnen doen. Eventueel kan de eigen laptop meegenomen worden.

Wie wat gevorderd is kan de vervolgcursus voor Windows 10 van vijf lessen volgen. De docent kan rekening houden met individuele vragen.

Fotobewerking

Ook staat de cursus 'Fotobewerking' van zes lessen weer op het programma. Deelnemers leren in deze cursus hun foto's te verfraaien, bij te kleuren of op andere wijze te bewerken. Deze cursus is op basis van Windows.

Informatie

Wie meer informatie wil, kan langsgaan bij het ontmoetingscentrum voor 55-plussers op de Waterstraat 2. Hier zijn ook de inschrijfformulieren voor alle cursussen en workshops verkrijgbaar. Deze zijn ook aan te vragen via cursussen@debrassershoeve.nl.

Meer informatie staat op debrassershoeve.nl/cursussen.