Gezellig genieten op het Oude Raadhuisplein tijdens de Huizerdag.
Gezellig genieten op het Oude Raadhuisplein tijdens de Huizerdag. Foto: Bob Awick

Gezellige drukte op Huizerdag en bij opening Sportmaand

Er was van alles te beleven zaterdag op het Oude Raadhuisplein en Plein 2000 tijdens de Huizerdag en de opening van September Sportmaand. In het Oude Dorp waren de traditionele braderie, kermis en een entertainmentprogramma op het Oude Raadhuisplein. Op Plein 2000 presenteerden de sportverenigingen zich en was 's middags de Battle of the Bands. Het bomvolle plein deinde 's avonds mee tijdens de diverse optredens.

HUIZEN Het was gezellig druk tijdens de Huizerdag en de opening van September Sportmaand afgelopen zaterdag. Ruim 20.000 mensen bezochten de diverse activiteiten. "Het bezoekersaantal was gelijk aan voorgaande jaren. Wat wel opviel is dat het 's avonds op Plein 2000 drukker was dan normaal", aldus Boudewijn van Meggelen, voorzitter van de Stichting Huizerdag.

Hij wijt die drukte aan de feestelijke sfeer en de herkenbaarheid van het repertoire van de optredende acts. "Het is altijd moeilijk om een goede coverband te vinden, maar ook dit jaar is dat dus zeker gelukt met Release. Het was een echte show." Daarnaast kregen de Snollebollekes en de Alpenzusjes het hele plein aan het meedeinen op hun nummers. Deze acts waren uitgekozen om het thema 'Après-ski' van de Huizerdag te onderschrijven en dat bleek geslaagd.

De avond was een mooie afsluiting van een dag vol activiteiten die om 11.00 uur officieel was afgetrapt door maar liefst twee wethouders. Wethouder Marlous Verbeek verzorgde de opening van de Huizerdag en riep daarbij de aanwezige mensen van de Stichting Huizerdag op het podium. Zij zette ze in het zonnetje voor al het werk dat zij verrichten om de feestelijke dag tot een succes te maken.

Strandballen
Vervolgens was het aan wethouder Roland Boom om de September Sportmaand officieel te openen. Dat deed hij door samen met Anita Campbell van Sport Platform Huizen en de andere aanwezigen op het podium strandballen het publiek in te slaan. Op het plein presenteerden allerlei sportverenigingen zich tot 17.00 uur. Kinderen konden een stempelkaart bij de tent van het Sport Platform Huizen halen en bij alle verenigingen meedoen aan diverse sporten. Wie een volle kaart had, kreeg een strandbal mee naar huis. "Hierdoor kreeg je een heel levendig plein. Dat was echt een succes."

De schaakvereniging was een van de vele verenigingen op Plein 2000.
Een van de demonstraties in het kader van September Sportmaand.
Modellen hebben plezier tijdens de modeshow van het Voorproefje.
De braderie trok ook weer veel koopjesjagers.