Start Project Senioren Sportief Samen Gezond

HUIZEN Het Project Senioren Sportief Samen Gezond is woensdagavond 5 september gestart. Het is een nieuw project, bedoeld om inactiviteit onder senioren in Huizen te bestrijden.

Tennisvereniging Huizen, voetbalverenigingen s.v. Huizen, HSV De Zuidvogels, AH'78, de Huizer Hockey Club, Budosporten Osorezu, Dansschool Laresz en gymnastiekvereniging Turnlust en de gemeente Huizen, Versa Welzijn en de Stichting Sportplatform Huizen hebben hiertoe een gezamenlijke aanpak ontwikkeld. Het doel is om de komende twee jaar zo veel mogelijk senioren mee te laten doen in het Huizer verenigingsleven.

Inactiviteit

"Inactiviteit is een steeds groter wordend probleem. Er zijn senioren in Huizen die niet in beweging komen, sociaal niet en lichamelijk niet. Zij komen dagenlang niet buiten en hebben nauwelijks nog contact", aldus de initiatiefnemers van het project. "Voor deze doelgroep wordt een duurzame aanpak ontwikkeld, waarbij de sportverenigingen en sportaanbieders centraal staan."

Wethouder Maarten Hoelscher opende de avond bij s.v. Huizen, waarbij hij het belang van dit project benadrukte. Hierna kwamen alle betrokkenen bij elkaar om de overeenkomsten te ondertekenen en het project officieel te vieren en te activeren.
Voor meer informatie: secretaris@sportplatformhuizen.nl.