Afbeelding
Foto: Beatrixschool

Feestelijke start schooljaar Beatrixschool

HUIZEN Het nieuwe schooljaar is voor de Beatrixschool feestelijk van start gegaan. Het plein was gezellig versierd en bij de ingang stond een ballonnenboog. De school aan de Jacob van Wassenaerstraat heet voortaan namelijk PCBS Beatrixschool.

Sinds de nieuwbouw in 2012 had de school de dubbele naam PCBS Eben-Haëzer/Beatrixschool. In de praktijk werkte dit verwarrend. Daarom is gekozen om vanaf dit schooljaar met de nieuwe naam PCBS Beatrixschool verder te gaan. De Beatrixschool is een van de vijf scholen van Schoolvereniging Ichthus.

De Beatrixschool heeft als motto gekozen voor 'Aandacht is onze kracht', omdat ieder kind dat aandacht krijgt, gaat groeien. "De school gaat daarom nu ook het tweede jaar in om een PBS-school te worden. PBS staat voor Positive Behavior Support en is een schoolbrede aanpak die zich richt om een veilig en positief schoolklimaat te creëren dat alle leerlingen in staat stelt om optimaal te profiteren van het geboden onderwijs. Bij dit traject is ook het samenwerken met de ouders een belangrijk onderdeel", aldus de school.