De begenadigde vocaliste Joëlle Goercharn is terug uit Amerika en is een van de gasten van het eerste Kunstcafé van dit seizoen.
De begenadigde vocaliste Joëlle Goercharn is terug uit Amerika en is een van de gasten van het eerste Kunstcafé van dit seizoen.

Muziek en kunst in eerste Kunstcafé nieuwe seizoen

De Stichting Kunst & Cultuur Huizen start woensdag met een reeks nieuwe Kunstcafés in De Boerderij. Er is weer een divers programma.

HUIZEN Het nieuwe seizoen Kunstcafés in De Boerderij aan de Hellingstraat start woensdag 26 september. De werkgroep van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft voor de eerste aflevering van de nieuwe reeks een aantrekkelijk avondje uit in petto. De presentatie is in handen van de nieuwe manager van De Boerderij, Klaasje Aaten, zodat het kunstminnende publiek meteen met haar kennis kan maken.

Het gevariëerde programma biedt beeldende kunst, toonkunst en fotografie. Kunstschilder Janine van der Kaaij brengt enkele van haar schilderwerken mee waarmee haar brede talent tot uitdrukking komt. Vorige week verscheen een fotoboek van Johan en Herma van Dreven over het Huizense supertalent en kunstzinnig paaldanseres Demi Brama. Het afsluitende miniconcert komt voor rekening van pianiste en singer-songwriter Joëlle Goercharn.

Joëlle Goercharn

De begenadigde vocaliste Joëlle Goercharn is geen onbekende in Huizen. Zo heeft ze jaren geleden met haar band opgetreden in de Pianobar. Dat was een van de vele initiatieven van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen. Kort daarna vertrok ze voor haar muziekstudie naar Amerika. Het was al geruime tijd een wens van de Stichting Kunst & Cultuur om haar voor het Huizer Kunstcafé te vragen als ze naar ons land zou terugkeren. Op 23 november 2018 komt haar debuut-EP 'Silhouette' uit. Met haar eclectische band neemt zij het publiek mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Joëlle wordt in het Kunstcafé muzikaal bijgestaan door Florean Kruijswijk Jansen - bas en backing vocals, en Rachid Rejaibi - drums & percussie en backing vocals.

Fotoboek

Johan en Herma van Dreven zijn de samenstellers van het boek 'Leven voor talent', waarvoor zij uit duizenden foto's een indrukwekkende selectie maakten. Lange tijd hebben beiden, gewapend met fototoestellen, Demi gevolgd tijdens trainingen en wedstrijden. Ze legden alles vast: van glorieuze momenten tot diepe decepties. Johan van Dreven toont tijdens het Kunstcafé filmbeelden en geeft uitleg over het boek, waarvoor Jan Groothuis de teksten schreef.

Gevarieerd programma met beeldende kunst, toonkunst en fotografie

Janine van der Kaaij

Beeldend kunstenaar Janine van der Kaaij woont en werkt in Huizen. Met haar schilderkunst schuwt ze geen enkel onderwerp, maar ze heeft zich vooral gespecialiseerd in bloemenschilderijen. Ze is echter van alle markten thuis. Haar portretten zijn van een bijzondere schoonheid en wie een Huizer botter op doek wil bestellen is bij Janine aan het juiste adres. Janine van der Kaaij komt er in het Kunstcafé over vertellen en brengt enkele voorbeelden van haar werk mee.

Start

Het Kunstcafé in De Boerderij start om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.