Herfstbraderie Oostermeent

HUIZEN Met de zomerse temperaturen lijkt de herfst nog ver weg, maar toch is het alweer tijd voor de herfstbraderie in Winkelcentrum Oostermeent: zaterdag 22 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Het wordt volgens de organisatie weer een gezellige boel met een heel aantal marktkramen met veel variëteiten aan leuke, mooie en vooral bruikbare aanbiedingen. "Gezelligheid staat voorop, de mensen zijn allemaal goedgehumeurd en er liggen zowel op de kramen als in de winkels leuke koopjes en aanbiedingen. En natuurlijk kunnen bezoekers altijd een drankje doen op de terrassen, terwijl de kinderen op een prachtig springkussen spelen."


Kennismaken met duiksport

HUIZEN Het Gooisch Duikgenootschap is al 43 jaar actief in Huizen en wil iedereen kennis laten maken met de duiksport op 30 september in zwembad de Meent aan de Graaf Wichman.

"De sportduiker ervaart iets dat voor anderen onbereikbaar is. Gewichtloos zwevend en in absolute rust verplaatst de sportduiker zich door het waterlandschap. Hiermee kan nu iedereen kennismaken die 24 jaar of ouder en in goede gezondheid is", laat het genootschap weten.

"Het Gooisch Duikgenootschap is opgericht om een tegenwicht te bieden aan het grootschalige verenigingsleven met verplicht bardiensten, schoonmaakcorvee en onderhoud. De basisgedachte was: het gaat om ontspanning en sportbeleving zonder enige ballast. Na het duiken gezellig een café bezoeken, even napraten over de actualiteit of geplande duiktrip. Tijdens het winterseizoen trainen we in zwembad de Meent. De opgedane ervaring kan later in het binnen- of buitenland in praktijk gebracht worden. Bij het Gooisch Duikgenootschap ontwikkelen we duikvaardigheid in een rustige omgeving zonder enige prestatiedrang."

De 'droge' introductie begint om 13.30 uur. Om 14.00 uur wordt gestart met het 'natte' deel in het zwembad: het kennismaken met duikflessen, de ademautomaat en zweven in het water. Deelnemers moeten naast hun zwemkleding een duikbril en een goed humeur meenemen. Opgeven kan door te mailen naar sportduikershuizen@gmail.com Zie ook www.duikenhuizen.nl.