Winkeldief (83) bijt agent in arm

Huizen Een 83-jarige man uit Huizen heeft zaterdagochtend tijdens zijn aanhouding bij de Plus in de Oostermeent een politieagent in de arm gebeten. Er is aangifte gedaan voor geweld tegen een ambtenaar. De Huizer heeft een dagvaarding gekregen om te verschijnen bij de officier van justitie.

De bejaarde man werd na een winkeldiefstal van een drogisterijartikel overgedragen aan de politie, maar wenste niet aan zijn arrestatie - ondanks aanhoudend verzoek - mee te werken. Op het moment dat de man wilde weglopen, pakten de agenten hem vast. Hij ging meteen in het verzet en beet een van de agenten in de arm. De Huizer werd geboeid en kwam met zijn hoofd tegen een tafel aan. Hierbij is een snee in zijn voorhoofd ontstaan. De man is overgebracht naar het bureau en behandeld aan zijn verwonding. Het gestolen artikel is teruggegeven aan de winkel.


Zorghotel op plek Newport?

HUIZEN De VVD heeft vragen gesteld over de toekomst van Hotel Newport. De partij wil onder andere weten of er een zorghotel komt.

De fractie van de VVD laat weten dat ze vernomen heeft dat het hotel op 5 september is verkocht en wil weten of het college ook op de hoogte is van de verkoop en of er al contact is geweest.

Bestemmingsplan

Daarnaast vraagt de partij of een zorghotel wel in het geldende bestemmingsplan past en als dat niet zo is of de gemeente wil meewerken aan het wijzigen van het bestemmingsplan.

Bij Hotel Newport zijn ook woningen van particulieren gevestigd. De VVD wil weten wat de rol is van deze eigenaren en of zij worden betrokken bij een eventuele andere bestemming. De partij denkt dan bijvoorbeeld aan een informatieavond.