Jane & Guido traden lekker warm binnen op.
Jane & Guido traden lekker warm binnen op. Foto: Bob Awick

I've got the Power Festival

HUIZEN Genaration Praise vierde afgelopen zaterdag haar 15-jarig jubileum met het I've got the Power-muziek- en lifestylefestival in en om De Krachtcentrale. De organisatie schat dat er ondanks het weer toch zeker zo'n 1.000 bezoekers langs zijn geweest.

De aanwezige gasten konden zich onder andere vermaken met optredens van diverse bands op het buitenpodium, waaronder de Generation Praise band zelf. Het podium was weliswaar overdekt, maar dat weerhield de regen die af en toe viel niet om de muzikanten te bereiken. Zij maakten er echter gewoon een feestje van. Op het terrein was een groot zeil gespannen, zodat het publiek droog kon staan. De diehards stonden gewoon voor het podium met of zonder paraplu.
"Gelukkig was het 's avonds bij de afsluiting met Generation Praise wel droog en heerste er op het goedbezette buitenterrein een geweldige sfeer", aldus Berthold Schaap. "De Krachtcentrale is een topfestivallocatie in de dop. Als alles klaar is en het hele programma op één locatie kan worden uitgevoerd, is het echt geweldig. De workshops hebben we nu gedaan bij de omliggende bedrijven ZIG Websoftware en Teeuwissen Rioolreiniging, die hun ruimtes ter beschikking hebben gesteld. Daar waren we natuurljk heel blij mee. Voor het festival werd samengewerkt met mensen uit verschillende kerken en de reacties van bezoekers waren positief over de opzet." Een tweede festival wordt niet uitgesloten, maar eerst is het bijkomen van deze versie.

De Generation Praise band op het buitenpodium.
Er waren ook diverse activiteiten voor kinderen.
Een van de workshops.
Een warm hapje ging er met het koude en soms natte weer wel in...
... en er was genoeg voor iedereen.