Blaricum en Laren naar Utrecht?

HUIZEN De gemeenten Blaricum en Laren willen naar de provincie Utrecht. Dat blijkt uit een voorstel dat dinsdag in de Blaricumse raad met 10 tegen 4 stemmen is aangenomen. De gemeenteraad van Laren heeft het voorstel gisteren besproken. De uitkomst was bij het ter perse gaan van deze krant niet bekend.

Hiermee steken de gemeenten een spaak in het wiel van de herindelingsplannen van de provincie Noord-Holland. Door naar Utrecht te vertrekken wordt de BEL-organisatie, waarin de ambtenaren van Blaricum, Eemnes en Laren samenwerken, versterkt in plaats van ontbonden waarbij de werknemers op straat komen te staan.

Hierdoor komt niet alleen de fusie met de gemeente Huizen op losse schroeven te staan, maar ook de eventuele realisatie van een Gooistad. Er gaat - mogelijk nog deze week - een brief uit naar Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, met het verzoek voor wijziging van de provinciegrens.
De gemeente Huizen zou zijn ingelicht over deze actie van haar buurgemeenten, maar heeft laten weten niet op de hoogte te zijn van het voorstel. Gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland laat weten met een glimlach kennis te hebben genomen van het voorstel.

5