Kinderboeken-week bij bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

HUIZEN Kinderboeken vol vrienden staan centraal in de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober, want dit jaar is het thema: 'Vriendschap!' De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert ook dit jaar weer diverse activiteiten in de twee bibliotheken van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum in Huizen aan Plein 2000 nummer 1 en in Laren in het Brinkhuis aan de Brink.

Op 3 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen schattige konijntjes van Kinderboerderij Warande voorlezen. Voorlezen aan dieren heeft een positief effect op de leesprestaties van kinderen. Het belooft een hele pluizige, aaibare middag te worden. In Laren kunnen kinderen hiervoor op 5 oktober van 11.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek terecht.

Spelletjesmiddag

Al jaren een groot succes is de spelletjesmiddag voor kinderen van 4 jaar en ouder. Voor de spelletjesmiddag in Speeltuin Ons Genoegen in Laren aan de Smeekweg 104 in Laren slaat de bibliotheek de handen ineen met de bevriende organisaties Versa Welzijn, Speeltuin Ons Genoegen en Stichting Kinderopvang Humanitas. Deze middag vindt plaats op woensdag 10 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Speurtocht

In de bibliotheken is tijdens de service-uren een 'Vind jij alle boekenvriendjes?-speurtocht' te doen. Veel kinderboeken draaien om vriendenduo's. Jip & …., Suske & …., Spekkie & …. En zo zijn er nog heel veel meer. Kinderen leren alle duo's kennen.

Foto-vriendenslinger

Tijdens de boekenweek kunnen kinderen ook met hun 'boekenvriend' op de foto tijdens de service-uren, het boek dat ze het liefst keer op keer lezen. Hiervan wordt een foto-vriendenslinger gemaakt in de bibliotheek.

Boekenquiz

Als laatste is er tijdens de service-uren een boekenquiz. Elk jaar worden de mooiste boeken bekroond met penselen en griffels. Tijdens de Kinderboekenweek heeft de bibliotheek een leuke quiz over deze boeken. Wie de vragen allemaal goed heeft, mag een prijsje grabbelen uit de speciale vriendengrabbelton.