Schuift u aan?
Schuift u aan?

Vrijdag 5 oktober

Muziek op Schoot in Huizen

9.00 uur | Prinses Irene

Vrijdag 21 september start de cursus Muziek op Schoot met kindjes van 8 maanden tot 4 jaar met hun ouder/verzorger. In de lessen wordt gezongen, we bewegen en dansen op de muziek. Ook zijn er muzikale activiteiten met muziekinstrumenten en andere materialen. Info: hendrikaveerman@tiscali.nl.

Ken uw Klassieken! Lucretius

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Bespreek samen met de docent de klassieker Lucretius. In zijn gedicht 'De Rerum Natura' behandelt Lucretius in dichtvorm de leer van Epicurus (341-271 v. Chr.) over het ontstaan van de wereld. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Geef-en-neemtafel Brinkhuis

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Bridge - Ruitenboekje niveau 2

13.00 uur | De Hilt Eemnes

Deze bridgecursus is bedoeld voor degenen die de beginnerscursus achter de rug hebben. In twaalf keer wordt het biedsysteem verder uitgebreid. Gewerkt wordt uit het boek 'Leer bridge met Berry Westra' deel 2, verkrijgbaar bij de docent. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Gratis filmmiddag

13.15 uur | Kinepolis Huizen

In het kader van de Seniorendag 2018 biedt de SOBH alle senioren van Huizen de gratis film 'La famille Bélier' aan op vrijdag 5 oktober 13.15 uur. De kaarten kunnen tot 4 oktober bij bioscoop Kinepolis, Plein 2000, worden afgehaald tijdens de kassaopeningstijden. Vol=vol!

Het begint met taal

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Voor meiden van 11 tot en met 16 jaar. De meest effectieve vorm van zelfverdediging. Combinatie van MMA kickboksen en jiujitsu! De lessen zijn gericht op zelfverdediging en je leert schoppen, stoten en werpen. Ook leren we je je te weren tegen aanvallen met verschillenden wapens. Deelname: gratis. Info: 06-15276036.

Schaken

19.00 uur | Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld door gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Zaterdag 6 oktober

Repair Café Laren

10.00 uur | Vivium Johanneshove

Weggooien? Mooi niet! Repair Café Laren in Johanneshove.

Kinderkleding en speelgoed

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Deze zaterdagochtend bent u welkom bij de tweedehandskinderkleding- en -speelgoedbeurs, met maar liefst 6 zalen vol met leuk speelgoed en kinderkleding. Onze bar is open voor een lekker kopje koffie of thee. De entree is gratis. De Malbak, Wetering 122, 1261 NK Blaricum. Tel. 06-1396 6030.

Fashion & Lifestyle Weekend

10.00 uur | Brink Laren

Kom naar Laren op 6 en 7 oktober. Bij het Fashion & Lifestyle Weekend Laren zie je modeshows met topstylist Fred van Leer (zondag), leer je gratis poseren als een model (zaterdag) en shop je de mooiste nieuwe herfstlooks onder het genot van een hapje en een drankje!

Voorleesmiddag Inez Latul

14.00 uur | Bruna Centrum Huizen

In de Kinderboekenweek leest Inez Latul voor vanaf 14.00 uur uit haar eigen kleurrijke boekjes.

Rondleiding begraafplaats

15.00 uur | Oude Begraafplaats Huizen

De Historische Kring Huizen en het Huizer Museum hebben Jan Veerman weer bereid gevonden om een boeiende rondleiding te verzorgen. Hij weet alles over het ontstaan van de begraafplaats en wie daar hun laatste rustplaats gevonden hebben.

Zondag 7 oktober

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 6,50. Tickets kunt u tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Inekes' inloop

13.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Iedere zondag staat in 't Holleblok de koffie en thee klaar, vanaf 13.30 uur bent u welkom. Wilt u meer informatie, bel dan met Ineke Hilgersom 035-656 6653, of mail ien.hilgersom@gmail.com.

Zondagsoos bij
TijdvoorMeedoen

14.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Eemjazz

14.30 uur | Haven van Huizen

'Only You', 'Sugartime', 'Lily Marlene' etc. etc. - kortom, 100 jaar hits - en ook swing, ballads en latin door Eemjazz op zondag 7 oktober in De Haven van Huizen, Havenstraat 81. Voor wie er ook wil eten: dat is daar voortreffelijk (035-5240369).

Maandag 8 oktober

Stadskoor Eemnes zoekt tenoren en alten

8.30 uur | Clubhuis IJsclub 'De Vaart', Eemnes

Er is weer plek voor enthousiaste en ervaren zangers voor ons nieuwe project: de wereldpremière van 'Dido & Aeneas NL', een speciaal in het Nederlands vertaalde opera van Purcell, gepland in het voorjaar van 2019. Kom gerust langs, we repeteren maandags van 20.30 tot 22.30 uur. Www.stadskooreemnes.nl.

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok

Wijkcentrum Holleblok in Huizen heeft een geef-en-neemsnuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Tai chi voor gevorderden

11.00 uur | De Hilt Eemnes

Tai chi chuan is een eeuwenoude bewegingskunst, afkomstig uit China. Het wordt in Nederland voornamelijk beoefend ter bevordering van de gezondheid. Aan deze cursus kun je deelnemen als je al enige ervaring hebt met tai chi. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Bodyflex voor vrouwen

13.00 uur | Muziekcentrum Schering & Inslag Laren

Gestart wordt met spieroefeningen door middel van bodyflex, daarna volgt bewegen en dans met muziek. Deze les wordt gegeven door Emma Akopva en duurt 1 uur. Kom op tijd, neem matje of handdoek mee en trek makkelijke kleding aan. Kosten zijn 1 euro.

Klaverjassen

15.00 uur | Brinkhuis Laren

Klaverjassen is een van de bekendste kaartspellen in Nederland. Het is makkelijk te leren en is een leuk spel om met vrienden of familie te spelen. Tijdens deze cursus van 8 lessen leert docente Cobie Heldoorn u klaverjassen. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Denise Jannah

20.00 uur | Rosa Spier Huis Laren

The New Lady in Jazz op het podium met Wolf Martini, gitaar en Marcel Booij, contrabas. Toegang 15 euro. Kaarten bestellen: www.rosaspierhuis.nl/culturele-activiteiten.

Dinsdag 9 oktober

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Lekker in de natuur werken. Er wordt met een gezellige groep gewerkt in het bos of op de hei. Voor ieder is er te werken en het is heel nuttig. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Verwenmoment bij TijdvoorMeedoen

10.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Wil jij eens een moment waar je met plezier aan kunt terugdenken? Wat denk je van een voetmassage, je nagels laten verzorgen, je haar knippen of de manicure eens haar gang laten gaan. Dit zijn voorbeelden van verwenmomenten bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Hebt u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Warme/koude lunch i

12.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Bij TijdvoorMeedoen is er elke dinsdagmiddag een warme/koude lunch in brasserie De KoffieKom. Het is een inlooplunch, dus je hoeft niet te reserveren. Je bijdrage is € 1,50, als je meer wilt geven is dat altijd welkom. Kom de gezelligheid en de warmte bij TijdvoorMeedoen proeven!

Scrabble

13.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

Scrabble in Wijkcentrum het Holleblok in Huizen. Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen! Iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-525 18 97, 06-151 34 169, k.slooten@ziggo.nl.

Ontspannen schilderen

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Vanaf dinsdag 25 september beginnen de 10 najaarslessen 'Schilderen' bij beeldend kunstenaar Marloes Eerden, www.docart.nl, in een prachtige, moderne en lichte ruimte, voorzien van schildersezels en daglichtlampen. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Schuift u aan?

17.30 uur | Vivium Johanneshove

Iedere dinsdagavond bent u harte welkom voor een verse daghap inclusief een drankje voor slechts € 8,-. Schuif tussen half 6 en half 7 aan en geniet van fijn gezelschap en lekker eten.