'Nieuwe' loop Wolfskamer op 28 oktober

huizen De Lidl Wolfskamerloop is weer in aantocht. Atletiekvereniging Zuidwal houdt zondag 28 oktober de vernieuwde loop met een iets ander parcours en een andere start/finishlocatie.

Deze is van de Bestevaer verhuisd naar het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat in Huizen, nabij de Oude Haven achter Skibaan Wolfskamer. Dit terrein werd in het voorjaar ook gebruikt voor de triatlon en dat was een groot succes. Logistiek voor de lopers een opsteker. Immers, alles is nu op één locatie.

Dit jaar is voor het eerst een bedrijvenloop; een pilot bij de vijfkilometerafstand. Mocht dit succesvol zijn, dan kan dit volgend jaar veel breder getrokken worden. "Wij nodigen bedrijven dan ook nu uit om hieraan mee te doen: men betaalt alleen de inschrijfkosten per persoon en geen entreekosten als bedrijf", aldus de wedstrijdorganisatie in een persbericht.

Voor meer informatie: www.wolfskamerloop.nl en stuur een e-mail naar info@wolfskamerloop.nl om je aan te melden als bedrijf. Het overige programma is ook op de website te vinden met de starttijden en leeftijden van de kabouter- en jeugdloop, alsmede de individuele 5 en 10 km afstanden.


Kringloopdag ook in Huizen en Eemnes

Huizen Feest in honderd kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland komende zaterdag tijdens de tiende Nationale Kringloopdag. Ook de vestigingen in Huizen en Eemnes doen mee.

Dit jaar valt de Nationale Kringloopdag samen met de lancering van het paraplumerk 100% Kringloop. Vanaf nu hangen de bordjes 100% Kringloop op de gevel van de twee vestigingen. Daarmee onderscheidt de winkel zich van andere kringloopwinkels.
100% Kringloop-winkel staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en biedt werkplekken voor mensen voor wie het lastig is om een reguliere baan te vinden. Dat kunnen bijvoorbeeld langdurig werklozen zijn of mensen met een beperking. Een andere belangrijke doelstelling van een 100% Kringloop-winkel is hergebruik van spullen.