'Lobby in Den Haag tegen fusie'

HUIZEN Wethouder Bert Rebel heeft de landelijke partijen opgeroepen om te gaan lobbyen in Den Haag om de zelfstandigheid van de gemeente te behouden. Dit deed hij naar aanleiding van vragen van Rutger Rebel van het CDA, naar aanleiding van het voorstel dat in Blaricum en Laren is gedaan om naar de provincie Utrecht te gaan.

Rutger Rebel wilde weten of het college al een reactie had op het mogelijke vertrek van de twee gemeenten naar Utrecht om zo de door de provincie beoogde fusie tussen Huizen, Blaricum en Laren te ontlopen. Wethouder Bert Rebel liet weten dat hij nog niets gehoord had, maar ervan uitging dat de colleges van de twee gemeenten wel zouden aankloppen voor overleg, omdat ze afgesproken hadden gezamenlijk op te trekken. Net als hij vorige week in deze krant al liet weten, hoeft een gemeenteraad een buurgemeente niet in te lichten over een voorstel dat ingediend wordt.
Wel nam hij de gelegenheid te baat om de landelijke partijen op te roepen om contact op te nemen met Den Haag om daar te strijden voor de zelfstandigheid van Huizen. "We zijn in afwachting van het nieuwe beleidskader van de Rijksoverheid over fusies. Leg contacten met Den Haag en promoot hierbij vooral het draagvlak van onderop." Dat draagvlak is er namelijk niet in de drie betrokken gemeenten. Vragensteller Rutger Rebel kon zich hierin vinden en sloot zich aan bij de woorden van de wethouder.


Start bouw van Keucheniushof

huizen Een historisch moment voor Huizen. Het Keucheniusterrein is in eigendom overgedragen aan Visser Bouw Maatschappij en de werkzaamheden voor de bouw van het Keucheniushof zijn dinsdag gestart.

Op het nu nog braakliggende terrein aan de Keucheniusstraat worden 22 eenheden (woningen en commerciƫle ruimten) gebouwd.