Meer controle rond scholen in Holleblok

HUIZEN De gemeente, boa's en politie gaan meer surveilleren bij de scholen in het Holleblok. Dit meldde wethouder Roland Boom vorige week donderdag naar aanleiding van vragen van Edwin Koning van Leefbaar Huizen.

Het raadslid wilde weten of er al contact was geweest met de scholen na diverse ingegooide ruiten en het hakenkruis dat op een van de daken gemaakt was van tegels.
Boom liet weten dat wethouder Marlous Verbeek van Onderwijs direct contact had gehad en dat er later vanuit Toezicht van de gemeente overleg is geweest. "Er wordt tijd vrijgemaakt voor meer surveillance door gemeente, boa's en politie. Het is een nogal ingewikkelde klus als je de situatie daar kent en de boa's geven aan dat het moeilijk is. De aanwezigheid van camera's kan ook niet garanderen dat je vernielingen altijd kunt voorkomen, al kan het wel helpen met de opsporing, omdat dingen dan zijn vastgelegd."


Geen eigen normen van warmtepomp

HUIZEN De gemeente komt niet met eigen normen voor geluidsoverlast van warmtepompen. Hierin was gevraagd in een al eerder aangenomen voorstel in de raad.

De wethouder wilde afzien van het stellen van normen, omdat het Rijk in 2020 met een regeling komt. Daarnaast zijn er bij de gemeente geen klachten bekend.