De brandweer was snel ter plaatse.
De brandweer was snel ter plaatse. Foto: Bob Awick

Tuincentrum Rebel is een dag na de brand gewoon weer open

In Tuincentrum Rebel was maandagmiddag een grote brand. Door snel ingrijpen is erger voorkomen. De winkel was dinsdag weer gewoon open.

HUIZEN De brand brak door een nog onbekende reden uit in het oude 'stookhok' achter de koffiecorner, meldt het bedrijf op de eigen Facebookpagina. "In eerste instantie leek het nog even op een brandoefening, maar al snel wisten we beter. Als eerste zijn de winkelende mensen verzocht om rustig naar de uitgang te gaan en heeft José op zeer adequate wijze de eerste bluswerkzaamheden verricht. Door haar handelen is erger voorkomen!"

Vervolgens voorkwamen BHV'ers en de snel aanwezige brandweer en hulpdiensten erger. De brand was snel onder controle. Ondanks dat de brandhaard op een beperkte plek is gebleven is er wel veel rook vrijgekomen. Vanwege al die rook is een medewerker met ademhalingsproblemen vervoerd naar het ziekenhuis. Een dag later verscheen zij weer op haar werk.
Het tuincentrum aan de Doctor Lelylaan was ondanks alle ellende van maandag dinsdag gewoon weer open. Wat er nodig is om alles weer zo snel mogelijk te herstellen, is nog de vraag. Eigenaar Wim Rebel heeft vanwege al het geregel dat na de brand volgde, nog geen tijd gehad om te reageren. Op Facebook laat het bedrijf weten: "Er is wat rooklucht, maar verder valt de schade mee. Alleen het achterste deel van de winkel is afgezet. De koffiecorner en toiletten zijn daarom dicht. Verder bent u van harte welkom en mocht u meer willen weten, maak gerust een praatje", richt Rebel zich tot de klanten.