Meisje betrapt Huizer dieven

huizen Twee mannen uit Huizen, 26 en 31 jaar, zijn afgelopen week opgepakt na een inbraak in een woning aan de Anton Mauvelaan in Bussum. De twee waren daarvoor verrast door een 13-jarig meisje dat onverwacht thuiskwam.

De politie kreeg een melding nadat het meisje naar buiten was gekomen en om hulp riep. De indringers waren toen al door de voordeur naar buiten gevlucht en in een auto weggereden. Omstanders die de daders hadden zien vluchten, zijn achter ze aan gegaan.

Tijdens hun vlucht liet een van de verdachten de tas - met daarin een deel van de buit - achter. Getuigen belden 112 en gaven een gedetailleerd signalement van de mannen. Politieagenten hielden vervolgens de auto staande. In de wagen werden de eigendommen van de bewoners aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en de gestolen spullen teruggebracht naar de eigenaren.


Cultuur tijdens raadspodium

huizen Hoe zetten we Huizen cultureel op de kaart in de komende vijf jaar? Iedereen die dat wil, mag hierover een korte presentatie geven tijdens het raadspodium op donderdag 22 november.

Het doel is om te horen wat er leeft en speelt. Deze input kan worden meegenomen bij het opstellen van de nieuwe kunst- en cultuurnota. Personen/organisaties met goede ideeën die dit graag willen presenteren, kunnen zich al aanmelden via k.derooij@huizen.nl / 035-5281350.