Bijeenkomst in Huizen voor LHBTI-mensen

HUIZEN Veiligheid, accepatie en zichtbaarheid zijn enkele onderwerpen die komende woensdag aan bod komen tijdens een bijeenkomst voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) personen uit Huizen.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Huizen samen met het COC en Movisie. Wethouder Maarten Hoelscher is deze avond ook aanwezig.
In februari werd in de gemeenteraad van Huizen een motie aangenomen om meer specifieke aandacht te besteden aan LHBTI inwoners. Volgens een recente rapportage van het SCP worden Nederlanders wel steeds positiever over LHBTI's, maar tegelijkertijd vindt bijna een derde van de bevolking zoenende mannen 'aanstootgevend' en is er volgens één op de vijf 'iets mis' met mensen die zich geen man of vrouw voelen. "Het is daarom heel belangrijk dat er vanuit de gemeente voldoende aandacht is voor LHBTI's. Ik hoop dan ook op een mooie opkomst bij de bijeenkomst, want dit is hét moment om te laten weten hoe je dingen ervaart en waar de gemeente en andere organisaties mee aan de slag zouden moeten", aldus Simon Timmerman, voorzitter van COC Midden-Nederland.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in wijkcentrum Meentamorfose (Landweg 5, Huizen). Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Mail daarvoor naar m.vanderhoeven@huizen.nl


Start verkoop LUX Huizen

huizen Op het voormalige Lucentterrein komt nieuwbouw. Het totale project - met de naam LUX Huizen - bestaat uit 72 woningen (58 rijwoningen en 14 twee-onder-een-kapwoningen). Donderdag start de verkoop van de eerste fase.

Deze fase bestaat uit twintig eengezinswoningen, gegroepeerd rondom een groen plein. Overigens wordt dit het eerste grootschalige woningbouwproject in Huizen dat aardgasvrij wordt opgeleverd. Geïnteresseerden zijn welkom om tussen 19.00 en 20.30 uur in De Krachtcentrale aan de Havenstraat 76 de verkoopinformatie op te halen. Het verkoopteam van Voorma en Walch Makelaars in het Gooi is aanwezig.
Voor meer informatie zie www.luxhuizen.nl.