De surfclub was het decor.
De surfclub was het decor. Foto's: Bastiaan Miché

Hilarische onderlinge brandweerwedstrijden

De brandweerpost Huizen hield zaterdag de brandweerwedstrijden van Gooi & Vechtstreek om de zogeheten Tempo- en Borsen-trofee.

huizen Voor negen ploegen uit deze Veiligheidsregio is het deze dag in Huizen erop of eronder. Zij strijden om de eeuwige roem en krijgen daarbij hilarische en tegelijkertijd uitdagende scenario's voorgeschoteld.

Eerst moeten de ploegen in de speeltuin aan het Mark hun vaardigheden laten zien in het kader van de Tempo-trofee. Met de brandweerauto rijden zij een bocht achteruit, vervolgens verzamelen zij geblindeerd vlaggetjes en met behulp van redgereedschap verplaatsen zij eieren. Ondertussen wordt ook nog de theoretische kennis van de ploegleden getoetst.

Vervolgens krijgt men een oproep voor een hulpverlening letsel bij de surfclub. Tijdens het uit het water halen van een zeilboot is iemand bekneld komen te zitten. Bij aankomst van de ploegen blijkt dat de kleine zeemeermin Ariël, die vanuit Harderwijk zwemmend op weg was naar de theatervoorstelling in Hilversum, door het defecte midzwaard van de zeilboot uit het water is gesleurd en vastzit onder de zeilboot. Omdat de ter plaatse gekomen ambulancemedewerker geen verstand heeft van zeemeerminstaarten, dient ook een deskundige van het Dolfinarium opgeroepen te worden.
Tijdens de reddingsactie ontstaat er ook nog eens brand in het clubhuis van de surfclub doordat de beheerder op het ongeluk is afgekomen. Door alle consternatie is hij een pan met wax vergeten die op het vuur staat. Ook is de secretaresse van de surfclub nog in het gebouw. Zij moet worden gered. De ploegen moeten dus een keuze maken in prioriteiten. Alleen de spelende ploeg kan de klus klaren. De deelnemers worden van tegenspel voorzien door oud-brandweermensen van de post Huizen.

Uiteindelijk wint Naarden de Borsen-trofee, vóór Nederhorst en Bussum. Loosdrecht pakt uiteindelijk de Tempo-trofee.

De secretaresse.
De zeemeermin.