Han Landman (l) van het vroegere HuiZ-pop met Robbert Kuypers en zoontje op De Wolfskamer.
Han Landman (l) van het vroegere HuiZ-pop met Robbert Kuypers en zoontje op De Wolfskamer. Foto: Bob awick

Eindelijk: HuiZ-pop komt terug als HuiZ-pop FeZtival

Robbert Kuypers heeft na vier jaar erover na te denken de grote stap gezet. Hij gaat op 15 juni 2019 starten met HuiZ-pop FeZtival op De Wolfskamer.

HUIZEN Robbert Kuypers kent als 46-jarige nog het HuiZ-pop van vroegere jaren. Al vier jaar heeft hij erover gedacht om dit weer te gaan organiseren. Nu heeft hij de grote stap gezet en wil op 15 juni 2019 HuiZ-pop FeZtival starten op De Wolfskamer. De gemeente staat er welwillend tegenover. "Ik ben er al druk mee bezig."

HuiZ-pop werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw driemaal georganiseerd op De Wolfskamer. Een van de initiatiefnemers was Han Landman. "We hadden toen elke keer regen. Daarna hebben we het nog een keer op het strand bij de Zomerkade georganiseerd", zegt hij. Die regen zorgde er wel voor dat de organisatie geen buffer kon opbouwen om het HuiZ-pop te continueren. "Eindelijk pakt de nieuwe generatie het weer op", laat hij enthousiast weten.

Festivalterrein

Robbert heeft al contact met Han gehad om eens te praten over het popfeest van weleer, maar is zelf al druk bezig met het organiseren van zijn versie: HuiZ-pop FeZtival. "Het wordt een besloten festivalterrein met een podium waar ook grote namen komen. Ook diverse dj's hebben al hun medewerking toegezegd. Daarnaast komen er foodtrucks en zijn er kraampjes met diverse koopwaar", vertelt Robbert, die zelf een evenementenbureau heeft. "Ik wil gewoon iets doen om ervoor te zorgen dat Huizen weer bruist. Vroeger bezocht ik af en toe De Kompasroos en vrienden van me hielpen bij HuiZ-pop. Ook hoor ik om mij heen dat iedereen eigenlijk graag wil dat het er weer komt. Nu ik een aantal jaren de Ride4KiKa heb gedaan, zat ik na te denken over wat ik nog meer zou willen. Daarom heb ik afgelopen jaar de Ride4KiKa laten schieten. Dit is voor mij een absolute uitdaging."
De druk om te slagen is voor zijn gevoel dan ook wel hoog. "Ik hoop dat we het op 15 juni kunnen doen, maar als blijkt dat het te hoog gegrepen is en we langer de tijd nodig hebben om het voor te bereiden, dan zal ik niet schromen om het later in het jaar te doen. Maar het komt er wel", zegt hij met vertrouwen. "Ik heb inmiddels al het idee om er zelfs een tweedaags festival van te maken."
Robbert is nu druk bezig om vooral ook sponsors te vinden voor het evenement. "Ik denk dat ik rond de 100.000 euro nodig heb voor het ultieme HuiZ-pop FeZtival. Ik had de sponsor van de laatste versie al benaderd, maar die gaat het niet doen. Ik ben druk bezig met sponsorpakketten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een logo of een grote banner te hangen aan het hekwerk om het festivalterrein. Hopelijk zullen bedrijven uit Huizen hier ook warm voor gaan lopen. Daarnaast zullen bezoekers toegang moeten betalen. De prijs zal rond de 20 en 25 euro zijn. Het idee is om het te houden van 13.00 tot 23.00 uur. De laatste paar uren wil ik opvullen op een manier als de Vrienden van Amstel Live. Het wordt zo een gezellig festival voor iedereen."
Hij wil ook een stichting op gaan richten. "Het is de bedoeling dat we dit jaarlijks gaan doen. Hopelijk is er een notaris die dit onderdeel wil gaan sponsoren. Ook zijn mensen die mee willen denken en mee willen helpen welkom. Inmiddels denkt mijn webdesigner Keja Media mee en heb ik hulp van Ad Smit uit Almere die podia en geluid kan leveren. Hij heeft ook een groot netwerk van artiesten die hij muzikaal begeleidt." Sponsors en mensen die mee willen denken kunnen zich melden via info@HuiZ-pop.nl.