Het draait om gezelligheid tijdens de wijnproeverij.
Het draait om gezelligheid tijdens de wijnproeverij.

Wijnproeverij sfeervolle avond

HUIZEN De wijnproeverij in het Hart van Huizen is inmiddels een beĀ­kend evenement en trekt vele bezoekers uit Huizen en omgeving. Het was dus niet verbazingwekkend dat in drie dagen tijd de glazen al waren uitverkocht. De bezoekers konden vrijdagavond bij 31 winkels terecht voor het proeven van wijnen, met meestal ook een lekker hapje erbij.

"Ongelooflijk", aldus Agnes Haverkort, een van de duovoorzitters van de organiserende ondernemersvereniging 't Hart van Huizen. "Na een berichtje op onze Facebookpagina liep de verkoop zo snel dat we op de flyers die we gedrukt hadden een sticker met 'uitverkocht' moesten plakken. We hadden 1.000 glazen en ik denk dat er in totaal zo'n 1.300 mensen op de been waren."
Het was uitzonderlijk lekker weer en de bezoekers waren er al vroeg bij. "Het liep meteen al vanaf 18.00 uur. Dat was vorig jaar wel anders. Toen moest het nog even op gang komen. Nu niet", vertelt Agnes. "Wat ook opviel is dat veel grote groepen met elkaar gezellig overal een wijntje gingen drinken. Je zag ook dat ze elkaar uitnodigden op Facebook. Heel leuk om te zien." De formule waarbij elke straat zijn eigen land vertegenwoordigt wat betreft wijn en bijpassende muziek sloeg ook aan. "Dat krijgen we ook terug van de bezoekers."
Omdat dit soort evenementen aanslaat bij het publiek is 't Hart van Huizen voornemens om na de zomer volgend jaar ook een foodfestival te gaan organiseren. "Op het parkeerdek van de HEMA. We zijn er al druk mee bezig."



Her en der zijn zitjes, zodat de mensen daar met elkaar in gesprek kunnen.
De muziek paste bij de wijn uit de streek, in dit geval Afrika.
Gezellige drukte in het Oude Dorp met zo'n 1.300 mensen op de been.
Aan het eind van de avond waren er al heel wat flessen doorheen.
Een lekker hapje hoort er natuurlijk ook bij.