Project wooncoach 65+ voortgezet

HUIZEN De Alliantie en de gemeente Huizen gaan het project Wooncoach voortzetten. De coach die met bewoners van 65+ een persoonlijk gesprek heeft over wonen, zorg en welzijn, voorziet in een behoefte.

Het project Wooncoach Huizen is een jaar geleden van start gegaan als pilot van een jaar. Het doel van de pilot was het maken van persoonlijk contact, inzicht verkrijgen in de woonwensen van de 65- plussers, voorlichting geven over de huidige woningmarkt en belemmeringen/zorgen wegnemen. Eventuele doorstroming naar een gelijkvloerse woning is een positief bijkomend effect dat de woningmarkt kan bevorderen.
"Het mooiste effect van onze gesprekken is het activeren van de bewoners. Een persoonlijk gesprek waarin we uitleggen hoe je je kunt inschrijven bij Woningnet, hoe huurbeleid in de gemeente werkt, het bekendmaken met het gelijkvloerse woningaanbod en een verhuizing overzichtelijk maken, is voor velen net dat zetje dat ze nodig hebben om zelf weer actief te worden." Aldus wooncoach Marjan Kramer van de Alliantie.
De wooncoaches van de Alliantie hebben inmiddels meer dan 80 huishoudens in de gemeente bezocht en nog steeds is de belangstelling groot. Na het succes in de wijken Oude Dorp, Zuid en de Zeeheldenbuurt bezoeken de wooncoaches ook belangstellende 65-plussers in andere wijken in Huizen.

5