Wethouder Bert Rebel blij met maatwerk van de wooncoach

HUIZEN Wethouder Bert Rebel van Volkshuisvesting en Wonen is enthousiast over het project Wooncoach Huizen. "Dit is echt maatwerk. Dankzij de wooncoaches krijgen 65-plussers de informatie die zij nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen. Persoonlijk contact is hierbij heel belangrijk", laat hij weten.

De wooncoaches zorgen er met hun gesprek ook voor dat familieleden of andere instanties - vrijwilligers of beroeps - zijn ingeschakeld bij het zoeken en vinden van aanpassingen aan de woning, (thuis)zorg of een andere woning.
"Het informeren en ontzorgen zijn de belangrijkste zaken waarmee de meeste belemmeringen kunnen worden weggenomen. Bewoners zijn erg tevreden over het gesprek, het stelt hen in staat om goed geïnformeerd eigen keuzes te maken."
Er gaat nog wel wat veranderen. Omdat het merendeel van de verhuisde 65+-bewoners, 10 verhuizingen in totaal, ook zonder voorrang had kunnen verhuizen, komt dat te vervallen bij de voortzetting van het project.

Regio

In andere gemeenten is veel belangstelling voor een persoonlijk gesprek met de wooncoach en de resultaten in Huizen worden daarom op de voet gevolgd. De ervaring die de Alliantie heeft opgedaan met het project Wooncoach Huizen wordt gebruikt in de gemeente Hilversum. In de regionale woonvisie is namelijk bepaald dat gemeenten invulling geven aan de wooncoach en Hilversum gaat dit nu ook oppakken.