Tien Gouden Dorpsregels

HUIZEN SGP-voorman Rob Bource riep tijdens de begrotingsbehandeling op om met Tien Gouden Dorpsregels actief werk te maken van vreedzaam samenleven.

Deze regels zijn volgens hem:

1. Wat je stuk maakt, moet je zelf betalen;

2. Gebruik geen geweld;

3. Ruim je afval zelf op;

4. Intimiderend rondhangen is asociaal;

5. Spreek Nederlands, dan begrijpen wij elkaar;

6. Respecteer elkaar altijd;

7. Hard rijden is 'bloedlink', rij dus normaal;

8. Ouders voeden zelf hun kinderen op;

9. Pest, plaag en discrimineer niet;

10. Graag respect, hulpverleners zijn er voor ons allemaal.


Droom van D66

HUIZEN D66-fractievoorzitter Karin van Werven keek in haar betoog verder dan 2018. Zij vroeg zich af waar we met elkaar staan in 2030 of 2040.

Een klein stukje uit de droom van D66: "In mijn visie is Huizen in 2030 een gemeente met ongeveer evenveel inwoners als in 2018. De vergrijzing blijkt erg mee te vallen, want er komen opvallend veel jonge mensen in Huizen wonen. Huizen is namelijk heel aantrekkelijk voor jonge mensen. De Krachtcentrale bleek een vliegwieleffect te hebben. Steeds meer creatieve ondernemers wilden zich in Huizen gaan vestigen en deden dat op of rond de Havenstraat. Ze vonden het fijn dat ambtenaren goed meedachten bij het vestigen van hun bedrijven of woon/werkunits. Ook kleine technische bedrijfjes vestigden zich graag in Huizen. Personeel was goed te vinden omdat Huizen al lang bekend stond als een gemeente die goed samenwerkte met bedrijven op het gebied van leer-werktrajecten voor jongeren en in het kader van een leven lang leren waren die leer-werktrajecten ook uitgebreid voor ouderen die hun carrière wilden veranderen."

Daarbij gaf ze aan dat het misschien mooi zou zijn om vaker met elkaar en de inwoners te praten over de toekomst van Huizen om zo betere keuzes te maken voor de korte termijn.