Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Zorgen om aantal wijkagenten

HUIZEN Begin 2019 komt er een nieuwe Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar, staat in de begroting.

Gezien de druk op de begroting is er de voorkeur om in Huizen het budget voor de aanpak van radicalisering en ondermijning te verhogen.
Alle partijen maakten zich echter zorgen om een ander probleem, namelijk dat van het aantal wijkagenten dat niet verhoogd wordt. De regering heeft wel geld beschikbaar gesteld, maar Politie Midden Nederland gaat het geld op andere terreinen inzetten.
Burgemeester Sicko Heldoorn: "De zorgen om de wijkagenten zijn bekend. Wij moeten ons deel hebben voor de landelijke norm van 1 op de 5.000 inwoners. Het is een grote zorg dat de politie in plaats daarvan in wil zetten op ondermijning en cybercriminaliteit. Als regio hebben we hiervoor gepleit bij de politie, maar we stonden moederziel alleen. De weg die het CDA heeft bewandeld om de fractie in Den Haag in te lichten is nu de enige die er nog is. We wachten af wat de Kamervragen gaan opleveren."