Naar rechter om 'migranten-hotel'

Vervolg voorpagina

Bij een inspectie bleek dat er in de gezinswoning acht slaapplaatsen waren gecreƫerd, bestaande uit matrassen op de grond. De vertegenwoordiger van Unforces meende dat hij tijdens de ondertekening van het huurcontract had gemeld dat soms ook anderen van het pand gebruik zouden maken.

Makelaar

De makelaar - en tevens de tussenpersoon tussen eigenaar en huurder - die aanwezig was bij de ondertekening ontkende dat. "Daar is niet over gesproken", zo liet hij de rechter weten. De rechter vroeg zich af of deze afspraken misschien op papier zijn gezet. Maar dat was niet het geval. Het was een mondelinge afspraak geweest, aldus de vertegenwoordiger van Unforces.

Uitspraak

Op 20 november doet de rechter uitspraak over de ontruiming.


Gratis basiscursus Vrijwillige Thuishulp

HUIZEN Vrijwilligerscentrale Huizen en Versa Welzijn organiseren een basiscursus voor mensen die als vrijwilliger mensen thuis ondersteuning bieden. Dat kan gaan om gezelschap, samen activiteiten ondernemen of respijtzorg ter ondersteuning van de mantelzorger.

De cursus is voor iedereen die interesse heeft in dit vrijwilligerswerk of al actief is bij Vrijwillige Thuishulp. Deelname is kosteloos.

Twee bijeenkomsten

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op donderdag 22 november en donderdag 29 november van 19.00 tot 21.30 uur en wordt gehouden aan de Lopes Diaslaan 213 in Hilversum.

Vaardigheden

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: communicatieve en luistervaardigheden, grenzen stellen, signaleren en allerlei informatie die van belang is als je mensen thuis ondersteuning biedt.

Aanmelden

Aanmelden kan nog tot en met donderdag 15 november. Voor vragen kan gebeld worden bellen naar 035-524 14 14. Aanmelden voor de cursus kan via thuishulp@vchuizen.nl.