Afbeelding
Foto: PR

Naar de rechter om 'migrantenhotel'

HUIZEN Stankoverlast, kotsen in de tuin, boeren en scheten laten, geluidsoverlast, vanaf de ochtend barbecueën, afval, wietlucht. Het is een greep uit de klaagzang van vier bewoners aan de Draaikom.

De raadsman van de eigenaren van een pand in dezelfde straat hield dit de kortgedingrechter in Almere voor, om zo hard te maken dat de overeenkomst met de huidige huurders ontbonden moet worden.
Al in september hadden de eigenaren - een wat ouder stel - laten weten dat de huur werd opgezegd, maar de ondertekenaars van het huurcontract - een gezin en het Huizense arbeidsbemiddelingsburo Unforces B.V. - wilden dat niet. Om die reden stond het echtpaar voor de rechter in Almere en eiste ontruiming van het pand.
In mei van dit jaar hadden ze de woning verhuurd aan een gezin met een kind. Ook het bedrijf Unforces ondertekende het huurcontract. De man en de vrouw werkten voor Unforces, het bedrijf betaalde de huur. Maar al vrij snel bleek dat steeds nieuwe bewoners, vooral arbeidsmigranten uit Oost-Europa, gebruikmaakten van het pand.

"Het is gewoon een migrantenhotel geworden", vertelde de eigenaresse. "Het gezin is na een paar weken vertrokken en vervolgens is het een komen en gaan van mannen die hier komen werken."

5