Rapport Havenstraat gekraakt

HUIZEN De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van afgelopen donderdag weer het rapport gekraakt dat Cushman & Wakefield in opdracht van de gemeente heeft gemaakt over een mogelijke toekomst van het terrein van BNI aan de Havenstraat.

De ontevredenheid was al eerder uitgesproken in de commissievergadering en werd nu weer kort aangestipt. Geen van de partijen vindt de conclusies in het rapport iets om mee te nemen als uitgangspunt voor verdere stappen. Er werd dan ook een voorstel ingediend om een besloten vergadering af te wachten voordat het college met de eigenaar van de grond, BNI, om tafel gaat zitten om te kijken welke rol de gemeente hierin kan vervullen. Doel van het onderzoek was om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor het gebied. Ook de niet-financieel haalbare. Uitgangspunt waren de ideeën die tijdens het raadspodium geopperd waren.
Wethouder Roland Boom zei in reactie op alle kritiek: "Ik wil in beslotenheid in alle openheid met u spreken over dit belangrijke stukje Huizen. We streven naar maximale openheid en transparantie. Soms zijn er echter onderwerpen waar je met meel in de mond moet praten. Ik ben blij dat daar begrip voor is." In de besloten bijeenkomst, die maandag 19 november gehouden wordt, gaat hij in gesprek zonder vooraannamen, voorinvulllingen en beperkingen. Dat moet in beslotenheid, omdat het om geld gaat.

3