'Voelbare' Expositie Willemien Slöetjes

HUIZEN Willemien Slöetjes exposeert tot en met 30 november haar werk in het gemeentehuis aan de Graaf Wichman in Huizen. Bijzonder aan de expositie is dat deze voelbaar is en daarmee toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Diverse schilderijen kunnen daadwerkelijke gevoeld worden zodat slechtziende en blinde mensen hun tast kunnen gebruiken om de schilderijen te 'zien'. Ook is er een beschrijving van de schilderijen en de kunstenares beschikbaar in braille.

Het idee om deze expositie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking komt van de kunstenares Willemien Slöetjes en haar dochter Marleen van Delft, die werkzaam is als coördinerend cliëntbegeleider Wonen & Dagbesteding Midden bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. De cliënten van Visio Wonen & Dagbesteding Midden bezoeken de expositie van Willemien Slöetjes onder begeleiding, zodat zij dit kunstproject ook zelf kunnen ervaren.

De expositie toont een overzicht van de werken die Willemien de laatste decennia heeft geschilderd. De onderwerpen die Willemien schildert zijn veelzijdig: natuur, voorwerpen en personen en dieren. Deze worden gestileerd en enigszins geabstraheerd. Meestal blijft het oorspronkelijke beeld herkenbaar. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.