Sinterklaas zwaait bij zijn aankomst naar de kinderen op de kade.
Sinterklaas zwaait bij zijn aankomst naar de kinderen op de kade. Foto's: Bob Awick

Sint Nicolaas Comité Huizen heel tevreden over goed verlopen intocht

Zo'n 15.000 mensen stonden Sinterklaas en zijn Pieten op te wachten in het Nautisch Kwartier. Ze kregen een warm onthaal.

HUIZEN Sinterklaas is zaterdag ook in Huizen aangekomen. Direct na de landelijke optocht zette hij koers richting Nautisch Kwartier, waar naar schatting zo'n 15.000 mensen hem en zijn Pieten stonden op te wachten.

Deze keer meerde Sint direct aan bij de kade en niet meer bij de steiger van de cruiseboten. "Daar staan grote kasten voor de elektra en die belemmeren het uitzicht. Daarnaast dansten op de steiger ook altijd de kinderen. De KNRM hield dat wel nauwlettend in de gaten, maar op de kade weten we zeker dat ze vrij kunnen bewegen zonder in het water te vallen", vertelt Hans Borremans van het Sint Nicolaas Comité in Huizen.
Na aankomst werd Sinterklaas van harte welkom geheten door burgemeester Sicko Heldoorn. "Ook de burgemeester heeft de gelegenheid genomen om heel veel handen te schudden, net als Sinterklaas en zijn Pieten." Het comité was blij met de opkomst. "We hadden natuurlijk het weer mee. Er stonden rijen dik, zelfs tot voor het hotel en daar hadden we niet op gerekend." Dit punt wordt dan ook meegenomen in de evaluatie. Nieuw was ook het optreden van The Pride. Daarnaast dansten de kinderen van Dansu. "Zelfs enkele Pieten waagden het om mee te dansen."
De aankomst verliep in een goede sfeer. "We hadden twee vakken voor eventuele demonstranten, maar die zijn leeg gebleven. We zijn heel tevreden over het verloop."

Veel kinderen waren verkleed.
Spontaan danste een van de Pieten mee.