Twintig insprekers raadspodium Kunst en Cultuur

HUIZEN De gemeenteraad houdt vanavond, donderdag 22 november, een raadspodium over Kunst en Cultuur. Maar liefst twintig organisaties hebben zich aangemeld om te komen spreken.

Onder leiding van Joop Daalmeijer mogen zij allemaal een pitch doen van vijf minuten waarin zij aangeven wat zij belangrijk vinden op het gebied van kunst en cultuur in Huizen.

De pitches vinden plaats in sessies van elke keer vijf pitches achter elkaar. Tussen die sessies zal Joop Daalmeijer met het publiek samenvatten en kijken of er nog reacties zijn. Zo kan iedereen die dat wil meepraten. Wie niet in de gelegenheid is om te komen, kan via de website gemeenteraadhuizen.nl meeluisteren.

Tijdens het raadspodium zitten de raadsleden op de tribune en zijn toehoorders. De raad neemt de input mee als belangrijke informatiebron voor de te maken nieuwe kunst- en cultuurnota.

De deuren van het gemeentehuis gaan om 19.00 uur open. Het raadspodium start om 19.30 uur.


Tomingroep blijft schoonmaken voor gemeente

HUIZEN Tomingroep, het sociaal werkbedrijf voor de regio Gooi en Vecht en Almere, gaat ook de komende jaren alle gemeentelijke panden schoonhouden. Dat betekent dat de werkgelegenheid voor zo'n veertig mensen is gegarandeerd.

Een bijzonderheid is dat alle panden overdag, tijdens kantooruren, worden schoongemaakt. Voor de schoonmaakmedewerkers is dat prettig, omdat ze daardoor op 'normale' tijden en fulltime kunnen werken. Bovendien is er meer contact tussen de schoonmakers en de gebruikers.

De gemeenten hebben gekozen voor Tomingroep, omdat dit bedrijf daarin gespecialiseerd is. De medewerkers worden intensief begeleid en krijgen volop de gelegenheid zich verder te ontwikkelen.