Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Nieuwe burgemeester nu fusie niet doorgaat?

HUIZEN Krijgt Huizen een nieuwe burgemeester nu de herindeling is stopgezet? Dat is een vraag die we de gemeente voorlegden.

In antwoord daarop laat de gemeente weten dat er met de provincie overlegd zal worden over de openstelling van de vacature voor burgemeester nu de herindelingsprocedure is beëindigd. "Zodra daar meer over bekend is, zal daarover een mededeling worden gedaan. De huidige waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn heeft aangegeven dat hij bij openstelling van de vacature zich niet kandidaat zal stellen."


Oud-burgemeester Hertog niet strafrechtelijk vervolgd

HUIZEN Oud-burgemeester Fons Hertog van Huizen, die in februari dit jaar opstapte na klachten over grensoverschrijdend gedrag, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Nederland (OM) vorige week bekendgemaakt.

"Er is na onderzoek gebleken dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs was dat er een strafbaar feit is gepleegd", zegt een OM-woordvoerder. Het onderzoek startte deze zomer. Nu is bekend geworden dat dit op basis van één aangifte is gebeurd.

Ongewenste omgangsvormen

Hertog stapte in februari op nadat zeven vrouwen - waaronder zes ambtenaren - een klacht hadden ingediend vanwege ongewenste omgangsvormen. De provincie besloot vervolgens geen nader onderzoek te zullen verrichten en sloot de zaak.

Mogelijk om die reden deed een van de slachtoffers aangifte bij de politie waarna het OM - om belangenverstrengeling te voorkomen werd niet Midden-Nederland maar het arrondissementsparket Oost-Nederland met het strafrechtelijk onderzoek belast - een onderzoek startte. Deze heeft nu dus het strafrechtelijk onderzoek stopgezet.