Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Nieuw gebouw Erfgooiers College

HUIZEN Als de gemeenteraad instemt met het het definitieve krediet dat nodig is, krijgt het Erfgooiers College een compleet nieuw schoolgebouw. Dat laat de gemeente weten.

In eerste instantie was er alleen sprake van vernieuwing, maar de partij die na de Europese aanbesteding uit de bus kwam als bouwer, Zenzo MV VOF, heeft een bieding gedaan voor een compleet nieuw schoolgebouw. Dit zal dan aardgasvrij, bijna energieneutraal en volgens Frisse Scholen B worden opgeleverd. Het Erfgooiers College gaat daarnaast extra investeren in zonnepanelen.
Jaap Augustijn, plaatsvervangend rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: "Wij zijn blij met de uitkomst van deze aanbesteding. De samenwerking met wethouder Verbeek en de ambtenaren was prettig. Wij kunnen nu op weg naar een schoolgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en waar het voor leerlingen en leraren prettig werken is." De school zelf gaat 2 miljoen euro in de nieuwbouw stoppen.
Om de opdracht aan Zenzo te gunnen is een krediet van de gemeente nodig van 11.032.000 euro. Al eerder heeft de gemeente 10.500.000 euro hiervoor beschikbaar gesteld. Om de school volledig energieneutraal te kunnen maken, is een lening van maximaal 400.000 euro nodig, tegen 3% rente en een looptijd van 25 jaar. Het voorstel wordt op 7 februari in de gemeenteraad besproken.

3