Afbeelding
Foto: Pixabay

Boete voor 14 fietsers zonder licht

HUIZEN De politie heeft dinsdagmorgen 14 fietsers bekeurd voor het rijden zonder fietsverlichting. Dat meldt de politie op haar Facebookpagina.

"Opvallend was dat veel mensen goedwerkende verlichting hebben op hun fiets, maar die uit luiheid of gemakzucht niet aanzetten", staat er te lezen.

90% in orde
"Het aantal bekeuringen is niet zo hoog, omdat zo'n 90% van de fietsers hun verlichting keurig op orde had. Een opvallend hoog percentage, zo zien we het graag!" De controle vond plaats op het Gooierserf.

Het rijden zonder licht levert een boete van 55 euro op.


Partou neemt De Kikkertjes over

HUIZEN Kinderopvangorganisatie Partou neemt per 1 januari kinderdagverblijf De Kikkertjes over. De 16 medewerkers komen in dienst van Partou.

Marjan Sikking is 22 jaar eigenaar geweest van De Kikkertjes: "Het is voor mij tijd om het stokje over te gaan dragen. Zorgvuldig heb ik deze organisatie uitgezocht, die goed aansluit bij hoe ik kinderopvang zie. Omdat zij kleinere organisaties zoals De Kikkertjes klein en overzichtelijk houden, voor ouders, kinderen en medewerkers, maar met de voordelen van een grote organisatie waar alle kracht en mogelijkheden voorhanden zijn."