'De duik is er voor iedereen, van jong tot oud', aldus organisator Arnoud Wildschut.
'De duik is er voor iedereen, van jong tot oud', aldus organisator Arnoud Wildschut. Foto: Bob Awick

Nieuwjaarsduik moet een echt feestje worden aan Zomerkade

De nieuwjaarsduik vindt op 1 januari weer plaats aan de Zomerkade. De horeca gaat ook open en er komt weer een feesttent.

HUIZEN De Gebr. Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen vindt weer op 1 januari om 15.00 uur plaats aan de Zomerkade. Het goede doel van dit jaar is de actie 'End Plastic Soup Now'. "Een project in samenwerking met de Rotaryclubs in Huizen waarbij we ons inzetten voor het verminderen en het bewust worden van ons (eenmalig) plasticgebruik en hoe we dat kunnen verminderen", aldus Arnoud Wildschut van de organisatie.

De duik in Huizen wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de gemeente Huizen waarbij het gemeentebestuur haar inwoners en de bezoekers een gezellig nieuwjaarsevenement wenst.

Winterkade

De nieuwjaarsduik in Huizen moet wat Arnoud betreft een feestje worden aan de Zomerkade, die voor deze gelegenheid wordt omgedoopt tot de Winterkade. "Er komt een grote verwarmde feesttent waar deelnemers zich kunnen omkleden en bezoekers een hapje en een drankje kunnen krijgen. Een dj en een presentator zorgen voor een megawarming-up en er ligt een stormbaan om alvast warm te lopen voor de duik. Voor alle bezoekers zijn ook de horecaondernemers op de Zomerkade open." Bij de duik in 2019 kunnen bezoekers en deelnemers dit jaar ook de beste en lekkerste lokale lekkernijen proeven zoals de beste worsten van Huizen en lokaal bier als de ijstrol of winterbertus.

Programma

Het programma start op 1 januari al om 13.00 uur met muziek. Dan gaat ook de horeca open. Van 13.30 tot 14.45 uur uur kunnen de deelnemers zich melden. Om 14.45 uur is er een Nieuwjaarsspeech & Proost, waarna er een verrassingsact komt en de centrale warming-up van Mark Vonno. Vervolgens zullen om 15.00 uur de duikers het water inrennen. Tussen 15.30 en 17.00 uur volgt dan de nieuwjaarsborrel in de grote tent op het plein bij de Wedekuil.
Arnoud: "In twee jaar tijd heeft de Gebr. Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen, zoals de duik officieel heet, zich ontwikkeld tot een duik van formaat waarbij ruim 400 duikers en 2.500 bezoekers genieten van een hilarisch evenement aan de Zomerkade", aldus Arnoud.

Horecaondernemers Zomerkade vanaf 13.00 uur open voor bezoekers

Meedoen

"De duik is er voor iedereen, van jong tot oud, waarbij vooral families, vriendengroepen, sportteams of collega's zich laten uitdagen om mee te duiken. Deelname is al mogelijk zonder kosten, waarbij iedere duiker een muts, een herinnering en een kop snert ontvangt. Enthousiastelingen kunnen dit jaar weer een vippakket kopen voor € 7,50 met onder andere een sportief en lekker gevulde goodiebag. Vipduikers starten bovendien vanuit een speciaal startvak. Als je met een groep wilt komen duiken en er iets speciaals van wilt maken, kun je dit jaar ook een vipchampagnetafel reserveren: een gezellige manier om het nieuwe jaar te starten."

Meer informatie en inschrijven: nieuwjaarsduikhuizen.nl.