Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Geen supermarkt op BNI-terrein

HUIZEN De gemeente stopt geen geld in de ontwikkeling van het BNI-terrein aan de Havenstraat. Wel wil zij een nadrukkelijk regisserende rol spelen. Bovendien mag er geen supermarkt komen. Dat staat in een nieuw raadsvoorstel hierover.

Het nieuwe raadsvoorstel is het gevolg van de bespreking van het rapport van Cushman & Wakefield over de mogelijke invulling van het terrein. Dit gebeurde deels achter gesloten deuren, nadat de raadsleden wethouder Roland Boom hadden laten weten geen boodschap te hebben aan de uitkomst van het rapport. Het werd als niet compleet gezien en voldeed niet aan het verzoek van de raadsleden voor het haalbaarheidsonderzoek dat door dit bureau is gedaan. Ruim een jaar geleden werd door de raad gevraagd om een inventarisatie van de verschillende plannen en ideëen, waaronder die tijdens het raadspodium gepresenteerd waren ten aanzien van het gebied. Daarnaast moesten de financiële consequenties en de financiële risico's van die plannen worden meegenomen. Doel is om een aantrekkelijk gebied te maken tussen de Oude Haven en het Oude Dorp.

In dat rapport werd door Cushman & Wakefield juist aangeraden om een supermarkt met foodhal te heroverwegen, terwijl dit niet gewenst is. Dit zou dan een zogeheten kostendrager zijn voor andere ontwikkelingen op het terrein.

5