Lijn 100/101 zou weleens kunnen verdwijnen uit Huizen.
Lijn 100/101 zou weleens kunnen verdwijnen uit Huizen. Foto: Bob Awick

'Zorgen schrappen Gooise buslijnen alleen maar groter geworden'

HUIZEN Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland sluiten niet uit dat bij de nieuwe concessie voor het busvervoer in 2021 in 't Gooi buslijnen worden geschrapt. Dit blijkt uit hun antwoorden op schriftelijke vragen van SP-Statenlid Marnix Bruggeman.

De socialist luidde in oktober de noodklok toen tijdens een presentatie van het door GS ingehuurde adviesbureau Goudappel Coffeng het plan op tafel lag om tien buslijnen in deze regio geheel of gedeeltelijk op te heffen. Gedeputeerde Elisabeth Post van Verkeer was er vervolgens als de kippen bij om de Gooise verkeerswethouders gerust te stellen en te zeggen dat er nog geen voorstellen liggen voor het schrappen van buslijnen.

De bussen waar Bruggeman zich zorgen over maakt zijn stadsbuslijnen 1, 2, 3 in Hilversum, 100/101 Huizen busstation – Huizermaat – Blaricum Carpoolplaats, 104 Hilversum Neuweg/Havenstraat - Kolhornseweg - Zonnestraal/Zonnehoeve en 105 door de Hilversumse Meent. Verder zouden de 107 over de Huizerweg in Bussum en langs het Media Park in Hilversum, 108 Laren Vredelaan - Laren Schuilkerkpad - Laren Brink – Huizen 't Merk en 109 Eemnes Noordersingel - Wakkerendijk - Hilversum moeten vrezen voor hun voortbestaan.
Bruggeman meent dat de buspassagiers in 't Gooi nu al moeten weten wat hun boven het hoofd hangt. De antwoorden van GS op zijn schriftelijke vragen stellen hem nu allerminst gerust. "Gedeputeerde Post zat bij die presentatie (van Goudappel Coffeng, red.). In het stuk dat we toegestuurd kregen staat het zwart op wit. Mijn zorgen over de dreigende opheffing van buslijnen in 't Gooi zijn door de antwoorden alleen maar groter geworden. Gedeputeerde Staten ontkennen op geen enkele manier dat die er gaan komen."
In de antwoorden verwijzen Gedeputeerde Staten naar een provinciaal beleidsstuk uit 2012, de 'Visie OV 2020'. Daarin staat dat alleen drukke lijnen over hoofdroutes ('stroomlijnen') overblijven. 'Wijkontsluitende' lijnen mogen verdwijnen. Bruggeman: "Een aantal bedreigde lijnen in 't Gooi staan in die ov-visie zelfs als stroomlijnen ingetekend. In hun antwoorden willen Gedeputeerde Staten zelfs niet eens garanderen dat deze stroomlijnen in 't Gooi gespaard blijven."
Ook de gemeente Huizen is alert op het verdwijnen van buslijnen. Dat is op te maken uit een notitie van het college van 18 oktober 2018, met een reactie op agendapunten voor een vergadering van het algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek.
Hierin staat: 'Het uitgangspunt van de provincie is om te kiezen voor snelle en sterke lijnen en het ontwikkelen van knooppunten. Dit betekent op termijn dat het fijnmazige busnetwerk zal verdwijnen. Daarbij wordt ingezet op de fiets als vervoermiddel naar de knooppunten (0 - 2,5 km.). Echter is er ook een groep die om verscheidene redenen afhankelijk is van openbaar vervoer op loopafstand. Voor deze groep is een vangnet nodig. Het is duidelijk dat er een opgave ligt om het openbaar vervoer efficiënter te maken. Dit mag echter niet ten koste gaan van de inclusiviteit van het openbaar vervoer. De vraag is dan ook wat voor een vangnet nodig is om dit te borgen.'