Een van de borden langs de weg.
Een van de borden langs de weg. Foto: Hart van Huizen

Ondernemers Hart voor Huizen met bord langs de straat

HUIZEN Straatborden met 15 ondernemers uit het Hart van Huizen zijn vanaf deze week langs de weg te zien. Zij wensen de voorbijganger fijne feestdagen. De sprekende portretten worden aangevuld met persoonlijke verhalen op de website van Hart van Huizen.

Rondom het Oude Raadhuisplein in Huizen zijn ruim 125 winkels en horecagelegenheden gevestigd. Lang niet iedereen kent de verhalen achter deze ondernemingen en met de straatborden en de blogs op de website vertellen zij hun verhaal. Daarnaast is dit meteen een mooi moment voor de ondernemers om iedereen fijne feestdagen te wensen.

Deelnemers zijn onder andere de broers Sten en Don Mouissie. Ze wonen hun hele leven al in Huizen en staan sinds 2005 aan het roer van familierestaurant InSolar. "Bij de naam InSolar denk je niet meteen aan een restaurant", beaamt Sten. "Als ik eerlijk ben zou ik nu misschien een andere naam verzinnen. Maar ja, InSolar heeft inmiddels zo'n naamsbekendheid opgebouwd in Huizen dat we dat natuurlijk niet meer veranderen."

Hanco Helder van Specsavers werkt sinds 2009 in de winkel in Huizen. "Ik werk hier volgens een soort franchiseformule, maar dan nét iets anders. Het is echt mijn winkel. Ooit begonnen we met z'n tweeën in een klein pittoresk winkeltje in de Kerkstraat, in een pandje dat nu afgebrand is. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar dit prachtige pand aan het Raadhuisplein", aldus Hanco.

Aan de campagne werken verder mee: Gall en Gall, Jamin, Anne Marie Womenswear, Scapino, Bakker Bart, Jones&Jones, De Boedelwagen, Body Dress, Just a Joke, Lunchroom Chicara, Albert Heijn en Eethuys Õ Donder. De blogs zijn te vinden op www.hartvanhuizen.nl.