Gemeente gaat actief op zoek naar kostendrager Havenstraat

HUIZEN De gemeente gaat zelf actief op zoek naar een andere kostendrager dan een supermarkt. Dat staat te lezen in het raadsvoorstel vervolgscenario Havenstraat/BNI-terrein dat donderdag 13 december wordt besproken.

Die is namelijk wel nodig om het gebied verder te kunnen ontwikkelen. Daarvoor gaat de gemeente nadrukkelijk de mogelijkheden verkennen binnen het Huizer ondernemerslandschap. "Ik roep hierbij dan ook ondernemers op om zich te melden met ideeën, als ze mee willen denken of de kosten willen dragen", laat wethouder Boom weten.
Hij is blij dat er na de besloten bijeenkomst met de raadsleden over het gebied nu een voorstel ligt dat beschrijft hoe de gemeente verder wil gaan. "Het is een belangrijk en ingewikkeld dossier. Ik hoop dat we hier nu een stuk verder mee komen."
Hij verzekert dat de gemeente hierbij een actieve rol zal spelen om mensen bij elkaar te brengen en dat er heel breed wordt gekeken. "Het zoeken naar een kostendrager is wel een eerste belangrijke stap."

Het voorstel biedt ook nog uitkomst voor een eventuele andere inbreng van de gemeente: 'Mocht evenwel blijken dat een oplossing mogelijk is, met mogelijk de vraag aan de gemeente om een klein/resterend deel van de strook te verwerven voor een nader te bepalen grondwaarde en invulling, dan zal op dat moment dit onderwerp van onderzoek zijn waarna indien noodzakelijk overleg met uw raad aan de orde zal zijn.'