Klachten vuurwerk-meldpunt stijgen snel

HUIZEN Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft vorige week veel extra klachten ontvangen. Het merendeel van de klachten komt binnen via het meldpunt op de website, daarnaast via de mail of telefoon.

Terwijl de klachten in de week daarvoor voornamelijk uit de wijk Stad en Lande kwamen, komen ze nu verspreid over heel Huizen binnen. Dit jaar zijn er bij het vuurwerkmeldpunt in totaal 133 klachten binnengekomen.

Hoog

"Het aantal meldingen van vorige week was erg hoog ten opzichte van voorgaande jaren. Er worden veel klachten ingediend over harde knallen", laat Ruben Woudsma van het meldpunt weten.

Verbaasd

Een van de melders laat weten bijna elka avond rond half elf erg harde knallen te horen.
"De overlastpiek van week 49 verbaast mij. Er zijn meer meldingen dan in het voorgaande jaar, dit ondanks dat het slecht weer was. Diverse melders vragen om directe oplossingen, zoals: 'gaan de BOA's ook controleren bij de fietstunnels in Huizen?' of 'Wat gaat de gemeente Huizen doen om vuurwerk te voorkomen op mijn rieten dak?' De effectiviteit van de vuurwerkaanpak van de gemeente Huizen is nog niet meetbaar en diverse maatregelen zoals prullenbakken sluiten/verwijderen en extra inzet worden pas deze week uitgevoerd.

Tot vrijdag 4 januari 2019 blijft Vuurwerkmeldpunt Huizen open en is te vinden via rubenwoudsma.nl.


Vuil ophalen rond de feestdagen

HUIZEN De feestdagen komen eraan en dat betekent een aantal tijdelijke wijzigingen in het afval ophalen.

De inzameling van dinsdag 25 december verschuift naar maandag 24 december en die van woensdag 26 december schuift een dag op naar donderdag 27 december. Op die maandag en donderdag haalt het GAD bij meer woningen dan normaal het afval op. Hierdoor kan het zijn dat dat later is dan normaal. Het kan uitlopen tot 21.00 uur.