Ingezonden brief

Schrappen Gooise buslijnen

Met complete verontwaardiging nam ik kennis van het artikel over het voornemen om een aantal, zgn. niet-rendabele, Gooise buslijnen te gaan schrappen in het jaar 2021.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben adviesbureau Goudappel Coffeng ingehuurd om e.e.a. te laten onderzoeken en komen tot de conclusie dat het heel wel zou kunnen dat we straks niet meer 'normaal' de bus kunnen pakken door o.a. Huizen.

Weer een voorbeeld van de overheid die totaal geen voeling met de burger heeft. Huizen heeft al geen treinstation, en dat voor een gemeente met meer dan 40.000 inwoners; dat is al armoe ten top.

En dan kan ik straks ook niet meer met de bus naar het voor mij dichtstbijzijnde station, nl. Naarden-Bussum, om van daaruit naar o.a. Amsterdam of Schiphol te reizen. Het alternatief dat wordt genoemd is: 'ga maar op de fiets.' Ook bij regen, storm, sneeuw of bij nacht en ontij? Of gaan we er maar gewoon van uit dat iedereen die in het Gooi woont toch op z'n minst in een Hummer of SUV rijdt?! Dit is de arrogantie ten top!

Ik weet zeker dat er met mij veel meer mensen zijn die hier verontrust over zijn. Mensen die dagelijks bus 100/101 pakken om naar school of werk te gaan. Hoe gaat iedereen dit straks doen als het plan wordt doorgedrukt?! Hopelijk steekt de gemeente Huizen hier een grote stok voor!


Mariette Ferwerda