Huizer Courant stopt na 105 jaar met brengen van dorpsnieuws

HUIZEN De Huizer Courant, het abonneeblad van Drukkerij J. Bout & Zn, verschijnt vandaag voor het laatst. De drukkerij blijft wel gewoon bestaan.

Het bedrijf maakte het nieuws in de eigen krant een maand geleden bekend. "De papieren abonnementenkrant zoals wij die al meer dan een eeuw uitgeven, is een aflopende zaak. De huidige tijdgeest heeft - in navolging van de landelijke trend - tot gevolg gehad dat de hoeveelheid abonnees de laatste jaren in een rap tempo is gedaald."
Daarnaast meldt de Huizer Courant dat ook het de winkeliers die voorheen in groten getale de advertentiekolommen vulden grotendeels zijn verdwenen. "Alles bij elkaar opgeteld betekent dit dat het niet meer rendabel is voor de Huizer Courant om te blijven bestaan."
Het besluit om te stoppen hing al langer in de lucht en het bedrijf heeft ook diverse opties afgewogen, zoals samenwerking of het uitgeven van een digitale versie van de krant. "Maar dat is voor ons als klein familiebedrijf niet haalbaar. Vandaar de onafwendbare beslissing om afscheid te nemen van onze zeer gewaardeerde 'eeuweling'."
Een moeilijk besluit, maar wel een besluit waar de familie nu vrede mee heeft, want er is ook geen opvolging. Inmiddels was de derde generatie van de familie - na opa Jan Bout en vader Jaap Bout - aan de slag om wekelijks met een redactieteam een mooie krant af te leveren. Daar is vandaag met het verschijnen van het laatste exemplaar na 105 jaar een einde aan gekomen.