Proosten op de bouwstart van Amaris De Eemhof.
Proosten op de bouwstart van Amaris De Eemhof. Foto: Amaris

De Eemhof krijgt handen en voeten

Eemnes De gemeente Eemnes, Amaris Zorggroep en Van der Wardt Bouwgroep hebben het officiële startsein voor de bouw van Amaris De Eemhof gegeven. Amaris-bestuurder René Hup, bouwer Jos van der Wardt en wethouder Jan van Katwijk onthulden vanuit een fluisterboot in het achter het gebouw gelegen watertje een bouwbord.

De bouw is een belangrijke stap in de realisatie van een nieuwe woonvoorziening voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen in Eemnes. De appartementen komen te liggen tegenover de woongroep Happy Home, waar zestien jongeren met een verstandelijke beperking wonen.

In april zijn de eerste werkzaamheden gestart. De 24 nieuwe appartementen worden naast het huidige pand gebouwd en worden verdeeld over drie woongroepen met ieder acht bewoners. Op de plek van de voormalige winkelplint worden gemeenschappelijke huiskamers gerealiseerd. De oplevering vindt naar verwachting volgend voorjaar plaats. Eemnessers krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen.
In De Eemhof gaat Amaris Zorggroep de zorg verlenen. Wethouder Jan van Katwijk: "Volgend jaar kunnen wij kwetsbare ouderen in Eemnes een thuis bieden waar ze veilig en prettig kunnen wonen en waar ze zeker zijn van goede zorg. Waar mensen zichzelf kunnen zijn en vooral zich vertrouwd voelen. Het past goed bij een zorgzaam Eemnes." Amaris beschouwt deze voorziening als een welkome aanvulling op haar dienstverlening. Bestuurder René Hup: "Onze droom is dat het een huis wordt midden in de samenleving van Eemnes. Waar familieleden en bekenden in en uit kunnen lopen, waar vrijwilligers met plezier een handje helpen en waar we onderdeel zijn van de buurt, met goede contacten met de buurtbewoners."