'Ons motto: gezondheid, genieten en gezelligheid'

Vervolg VP

Cock, vrijwilliger van het eerste uur, was al om zes uur uit de veren om de vroege 40 km-lopers met een kop koffie op weg te helpen. Jan en Gerard verschenen enige uren later fris en monter aan de start van de 4x20 km, die hen vandaag naar Kasteel Groeneveld en de Vuursche bossen voert. Jongste broer Arnold stapt morgen in bij de route naar de Landgoederen in 's-Graveland.

Het idee om samen mee te doen ontstond spontaan op een familiefeestje. "Binnen een minuut was het beklonken", zegt Arnold. "Ik hoop dat die 'oudjes' het gaan redden. Nou ja, aan het eind van elke etappe wacht natuurlijk de gezellige nazit en dat motiveert tot het uiterste te gaan. En dit alles onder het motto van de drie G's: gezondheid, genieten en gezelligheid!"

Jonkies

Nestor Jan, al dertig jaar voorzitter van de Larense volleybalclub The Smashers, is eigenlijk meer fietser dan wandelaar. "We zijn net terug uit Terschelling en Friesland. Mijn grootste uitdaging is het wandelen met de jonkies. Houden zij het vol?, zo vraag ik me af. Ik heb er in elk geval veel zin in."
Gerard maakt al tien jaar interviews met de wandelaars bij de intocht. "De hoogste tijd dus om zelf eens te ervaren of al die enthousiaste verhalen wel kloppen. Ik ken 't Gooi vrij goed als fietser en hardloper. Benieuwd of de routeplanners mij kunnen verrassen. Vast wel!"
Voor Cock is de vierdaagse fysiek onmogelijk. "Het liefst zou ik natuurlijk gewoon meelopen, maar als vrijwilliger draag ik toch al tien jaar mijn steentje bij aan dit mooie evenement. En als mijn broers straks binnenkomen sta ik uiteraard bij de finish klaar met een fijn glaasje bier!"

Bovendien wordt het wandelpeloton vanmiddag toegezongen door het Larense shantykoor De Speuit. Morgen na de Landgoederentocht worden ze opgewacht door een draaiorgel en vrijdag na de Eempoldertour door poptroubadour Arnoud Kas. Zaterdag na de Gooimeerroute zorgen dweilorkest De Wallenkraaiers en DJ Frank de Boer voor een feestelijk onthaal en gaan ongetwijfeld de voetjes van de vloer in de grote feesttent bij SV Laren'99. Dan zullen ook de cheques voor de goede doelen (Scouting Raboes, Vier het Leven en het Goois Natuurreservaat) worden uitgereikt.