V.l.n.r.: Ineke, Bertram, Monique en Leo.
V.l.n.r.: Ineke, Bertram, Monique en Leo. Foto: Bob Awick

Ineke Onkenhout-van der Ley wint 1ste Designa-publieksprijs

Laren De publieksprijs van de dertiende Atelierroute Laren, die dit jaar voor het eerst werd geïntroduceerd, is gewonnen door de Larense kunstenares Ineke Onkenhout-van der Ley. Zij kreeg van het publiek de meeste stemmen.

Tweede werd Odette Rabeling met haar fotowerk, de derde plaats was voor Annemarie Bitter, bekend van haar feilloze kleurpotlodentechniek in haar (dieren)portretten en Larense afbeeldingen.

Vrijdagmiddag werd op het kantoor van de hoofdsponsor, Designa Architectuur & Interieur aan de Torenlaan, in aanwezigheid van hoofdsponsor Bertram Terpstra en Leo Janssen (bestuurslid van de Stichting Atelierroute Laren) de bij de publieksprijs behorende cheque van duizend euro uitgereikt. Ineke Onkenhout-van der Ley, was bijzonder in haar schik met de prijs: "Van de prijs ga ik schilderspullen kopen. Ik ben er ontzettend blij mee, een geweldige stimulans." Uit de goede inzenders werd de Larense Monique Woerdman getrokken die met haar juiste keuze 'Een dagje kunst' wint, bestaande uit een bezoek aan twee bijzondere tentoonstellingen in Nederland en een diner na afloop.
De Stichting Atelierroute Laren en Designa Architectuur & Interieur hebben besloten hun samenwerking ook het komende jaar voort te zetten. Bertram Terpstra: "Dit soort kleinschalige evenementen die met kunst te maken hebben, juich ik van harte toe. Het kleurt ons dorp." Leo Janssen zegt in een reactie: "Met een hoofdsponsor als Designa is dat een versterking van de continuïteit van de Atelierroute en het Art magazine dat gratis huis-aan-huis in Laren wordt verspreid. Daarnaast daagt het ons uit weer nieuwe impulsen te geven aan deze traditie. Fantastisch als mensen als Bertram dat ondersteunen."

V.l.n.r.: Ineke, Bertram, Monique en Leo.