Huizer crasht met auto op Torenlaan

Laren Het rijbewijs van een 21-jarige Huizer is ingenomen nadat hij vrijdag rond 23.20 uur op de Torenlaan ter hoogte van de kruising met de Oud Blaricummerweg was gecrasht. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

Na een melding werd een beschadigde auto door de politie aangetroffen. Een verkeersbord in de middenberm was verpletterd. Vermoedelijk is de bestuurder hier overheen gereden. Op aanwijzing van meerdere getuigen werd de Huizer in de omgeving aangetroffen. Net als een krat met bier die hij volgens getuigen in de bosjes had verstopt. De Huizer is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en drugs, omdat hij bij de eerste blaas- en speekseltest positief bleek. Hiervoor is bloed afgenomen.


Pure markt De Blommenhoeve

Eemnes De maandelijkse BOERenMARKT met de veelal biologische en pure/eerlijke producten op het terrein van de Blommenhoeve aan de Meentweg 37 in Eemnes wordt zaterdag 30 juni opgevrolijkt met muziek van koor BV De Zangerij.

Zij zingen met groot enthousiasme zowel stemmig als vlot populair werk.
De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur. Parkeren kan op het erf.


Zangdag van Engelse topklasse

Eemnes Na succesvolle zangdagen met componisten van wereldniveau als John Rutter en Bob Chilcott, komt nu ook Philip Stopford voor Muziekcentrum Paul Snoek in Eemnes een zangdag verzorgen.

Op zaterdag 7 juli is er van 13.30 tot 16.30 uur in de Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58, naast het Koorhuys, een kans om te zingen onder leiding van deze boeiende dirigent. Het samengestelde koor zingt eigen composities van Stopford, voorzien van de nodige achtergronden en tips en tricks van de componist zelf. Iedereen kan meedoen, maar koorervaring is prettig gezien het hoge studeertempo van deze middag. Aanmelden kan op www.paulsnoek.nl.