Ook de 23ste editie van Art Laren was een succes.
Ook de 23ste editie van Art Laren was een succes. Foto: Bob Awick

Art Laren 2018 bomvol bezoekers

Laren "Zondag kon je over de hoofden van de bezoekers van Art Laren lopen", zegt Bert Harenberg, woordvoerder van Art Laren. "Op vrijdag en zaterdag was het nog vrij rustig op de kunstbeurs die voor de 23ste keer werd gehouden."

Kiwanis-president Leen van der Pols opende vrijdag de beurs tijdens de haringparty met een toespraak (vanaf een ladder om boven de menigte uit te kunnen steken). Hij benadrukte het belang van de saamhorigheid tussen de mensen. Galeries komen naar Art Laren toe om hun kunst te tonen, maar ook om een bijdrage te leveren aan het Kiwanis-project om een kinderhospitaal in Zambia met moderne medische hulpmiddelen te kunnen uitrusten. De gemeente, en daarmee de Larense politiek, geeft de Kiwanis de ruimte om Art Laren op de gevoelige Brink te kunnen organiseren.

Verscheidenheid

De galeriehouders toonden zich na afloop enthousiast over de belangstelling voor de getoonde kunst. Kunstenares Thea van Dijk zei dat ze volgend jaar zeker weer terugkomt. Ook Steef van galerie Mooi Glas zal zeker weer te zien zal zijn op de 24ste Art Laren. En de Larense kunstenaressen van het Larens Kunstcollectief hopen ook weer te mogen komen. Kunstkoper Jos den Hengst uit Muiderberg had een paar mooie sculpturen voor zijn tuin aangeschaft en Janny de Velde uit Haren was blij met de aanschaf van een werk van een bloemenstilleven van Roman Reisinger. Hanny de Blok uit Utrecht vond dat Art Laren een grote verscheidenheid aan kunst bood; ze gaat binnenkort langs bij exposant De Beeldenstorm om verdere keuzes te maken.

Michiel Vlam, de hoofdorganisator van Art Laren namens Kiwanis Club Laren, toonde zich erg tevreden over het evenement.