Een van de eerdere goede doelen, de Marni Foundation, ontving een cheque van 34.000 euro.
Een van de eerdere goede doelen, de Marni Foundation, ontving een cheque van 34.000 euro. Foto: PR

Opbrengst voorstelling in Eemnes naar boekenkasten op Keniaanse scholen

Eemnes Met een club van zo'n veertig vrouwen organiseert Soroptimisten Bussum jaarlijks een aantal activiteiten om geld in te zamelen. Dit jaar wordt voor het eerst een theatervoorstelling in het Goois Openluchttheater in Eemnes georganiseerd.

Marjolein Klaassen vertelt dat er al flink wat kaarten zijn verkocht voor de voorstelling van zondag 24 juni. "Er kunnen in totaal zo'n vierhonderd mensen in het theater, maar er zijn nog plekken over."

Gevarieerd

De voorstelling is flink gevarieerd. Om 12.30 uur bijt het junior dweilorkest van de Wallenkraaiers het spits af. Later op de middag is het podium aan cabaretier Madelijne Kool uit Laren.

Voorstelling is een proef

Deze voorstelling als fondsenwervende activiteit is een proef voor de dames. Met het organiseren van de gebruikelijke activiteiten zoals een filmavond, een olijfolie- of wijnverkoop en natuurlijk een golftoernooi hebben ze flink wat ervaring. Wat betreft deze voorstelling is het afwachten of het allemaal naar verwachting verloopt.

Welvaart in 't Gooi, maar: 'Je moet ook je blik naar buiten richten'

My Book Buddy

En dan ligt er ook nog een plan voor een boek met internationale kinderportretten. Marjolein: "Dat past heel goed bij het gekozen goede doel voor de komende twee jaar: My Book Buddy." Dit doel, waar ze zich voor twee jaar aan verbonden hebben, is een wereldwijd project gericht op het terugdringen van ongeletterdheid.
De opbrengsten van onder andere de openluchtvoorstelling gaan naar boekenkasten voor basisscholen in Kenia. "In het Gooi is zo veel welvaart, maar je moet ook je blik naar buiten richten. Als je je twee jaar inzet voor zo'n doel kun je een mooie cheque overhandigen."

Maandelijks

De Soroptimisten Bussum komen maandelijks bij elkaar. Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomsten zijn natuurlijk de acties, maar ook het versterken van de onderlinge band. In Nederland zijn zo'n negentig Soroptimistenclubs. Van de Bussumse club zijn ook vrouwen uit bijvoorbeeld Naarden, Blaricum en Huizen lid.

Wie er zondag nog bij wil zijn kan kaartjes bestellen www.Soroptimistclub-Bussum-winkel.nl.