Afbeelding

Nicolette van Gorp

Vrijwillige brugwachter ophaalbrug Aanloophaven, vrijwilliger Stichting Vaarkracht, 49 jaar, sinds 1999 in Huizen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben projectmanager in de bouw. Ik begeleid projecten in de culturele sector. Het meest aansprekende gebouw waarvan ik de ontwikkeling van begin tot eind heb begeleid is het EYE Filmmuseum aan het IJ in Amsterdam."

Leukste ervaring als brugwachter?
"Dat de groep brugwachters samen zo sterk is dat we de droom van het verlichten van de brug voor elkaar hebben gekregen."

Wat doe je bij Vaarkracht?
"Ik match families/vriendengroepen die leven met kanker en een privévaartocht hebben aangevraagd, met een schipper uit ons uitgebreide schippersbestand."

Wat heb je met zeilen?
"Veel, dat is mijn grootste hobby. Ik zeil samen met mijn vriend (internationale ) wedstrijden op de Dart18, een catamaran."

Als je een dagje burgemeester was?
"Dan zou ik onderzoeken hoe in Huizen de verschillende ontwikkelingen beter op elkaar kunnen aansluiten zodat ze elkaar versterken en Huizen levendiger maken."

Welk groot evenement zou naar Huizen moeten komen?
"Optimist on Tour van het Watersportverbond met daaraan gekoppeld een kleinschalig muziekevenement zoals het Brugfeest dat in het verleden een paar keer is georganiseerd."

Schaatsen of skiën?
"Skiën, dat doe ik al sinds mijn vierde levensjaar en ieder jaar, maar natuurlijk schaatsen als het Gooimeer weer eens helemaal is dichtgevroren."

Naar welk land wil je nog?
"Nieuw-Zeeland. Daar is de beleving van wedstrijdzeilen wat hier de beleving van voetbal is. Het leeft daar enorm. Ik zou daar graag een keer een mooie wedstrijd willen zeilen."