Nieuwjaars-receptie gemeente

HUIZEN De nieuwjaarsreceptie van de gemeente vindt dinsdag 8 januari plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in het gemeentehuis aan de Graaf Wichman 10.

Tijdens de receptie trakteert de gemeente op livemuziek en een hapje en een drankje. Rond 20.30 uur houdt burgemeester Sicko Heldoorn zijn nieuwjaarstoespraak.

Het gemeentebestuur heeft alle nieuwe inwoners én honderd willekeurige inwoners specifiek uitgenodigd om de receptie te bezoeken. Deze 'special guests' krijgen om 19.30 uur een korte rondleiding van een raadslid in het gemeentehuis. Daarbij krijgen ze ook een kijkje in het werk van de gemeenteraad. Vervolgens kan er kennisgemaakt worden met de verschillende raadsleden en de leden van het college van burgemeester en wethouders.


Raadswerkgroep maakt voorstel Kunst- en Cultuurnota

HUIZEN De werkgroep van raadsleden die onlangs een raadspodium hield over kunst en cultuur heeft besloten om zelf een voorstel te maken voor het nieuwe beleid. Dit is nog niet eerder voorgekomen in Huizen. Normaliter wordt dit door de wethouder gedaan, met behulp van ambtenaren.

De oude Kunst- en Cultuurnota liep tot en met 2016, wat voor de werkgroep aanleiding was om dit onderwerp aan te kaarten door een raadspodium te houden. Twintig organisaties en personen hebben tijdens het raadspodium een korte presentatie gegeven. Daarnaast zijn er ook nog schriftelijk enkele bijdragen binnengekomen. Al deze input neemt de raadswerkgroep mee bij de vorming van het initiatiefvoorstel. De werkgroep krijgt hierbij ambtelijke ondersteuning.