Een van de eigentijdse interieurs met aan de wand een kast van Interstar.
Een van de eigentijdse interieurs met aan de wand een kast van Interstar. Foto's: Bob Awick

Rebel Wonen | Slapen staat voor
eigentijds en kwalitatief meubilair

HUIZEN Rebel Wonen | Slapen aan de Eemlandweg 15 in Huizen bestaat al 99 jaar. Jan Rebel en zus Liesbeth runnen het bedrijf nu een aantal jaren, terwijl vader Jan sr. zijn werkzaamheden afbouwt. Ze zijn de vierde generatie die zich met wonen en slapen bezighouden. Het bedrijf is in zijn bestaan altijd met zijn tijd meegegaan en heeft ontelbare klanten voorzien van kwalitatief meubilair.

"Een paar jaar geleden hebben we besloten om het wat klassiekere interieur te verruilen voor een nieuwe, eigentijdse versie", vertelt Jan. "We hebben steeds een stuk van de showroom aangepast en inmiddels is deze vernieuwingsslag afgerond." In de showroom, die twee verdiepingen telt, staan diverse stijlvolle huiskamers opgesteld. Voor iedereen is er wel iets naar zijn smaak te vinden en anders is het wel naar smaak te maken. Bijvoorbeeld een eettafel met stoelen, tegenwoordig vaak het hart van het huis waar iedereen zich verzamelt. Om de krant te lezen, huiswerk te maken of gezellig met vrienden en familie te eten. Jan wijst op een tafel van Bert Plantagie (zie foto hieronder). "Achter deze tafel zie je wat voor soort tafelblad je kunt kiezen en welke kleur leer voor de stoelen. En dat is nog niet alles: je kunt ook nog kiezen welke stof en welke poten je wilt." Om mensen te helpen een keuze te maken, zet hij de vakkennis in die hij over de jaren heeft opgedaan en die hij vanuit de fabriek heeft meegekregen. "We werken graag met Nederlandse merken, zoals Bert Plantagie. Deze sluiten goed aan op de Nederlandse smaak. Daarnaast zijn de lijntjes kort en dan zijn dingen voor een klant ook makkelijker te regelen." Als een klant een keuze heeft gemaakt, wordt de tafel met stoelen naar wens gemaakt en staat er iets heel persoonlijks in huis.

3D-model
Verderop laat hij een zuil met beeldscherm zien die naast een bank staat. "We kunnen nooit alle samenstellingen of kleuren van een bank in onze showroom laten zien. Dan is dit een handig hulpmiddel. Op dit beeldscherm kunnen klanten een 3D-model zien van de bank die zij gaan bestellen." De zuil behoort bij het merk Novastyl. De bank die er naast staat heeft iets unieks, namelijk een hoekgedeelte waarvan je het zitgedeelte kunt draaien, zodat je er je benen op kunt leggen. "Bij deze bank kun je ook een zitgedeelte kiezen met relaxfunctie, zodat het onderste deel omhoog kan klappen en je een voetensteun hebt." De bank is op deze manier multifunctioneel en maakt van de huiskamer een plek waar je gezellig samen tv kunt kijken of met de hele familie bij kunt praten.

Ontwerpservice
Naast vakkennis is ook service belangrijk voor Rebel Wonen | Slapen. Daarom biedt ze een ontwerpservice aan. "Dat doet mijn zus Liesbeth over het algemeen. Zij is heel creatief. Ze maakt dan verschillende tekeningen met een mogelijke inrichting, zodat de klant geholpen wordt met zijn keuze. Hierin kunnen we meubelstukken die klanten al hebben verwerken, zodat ze een idee krijgen hoe de nieuwe woonkamer eruit gaat zien met de nieuwe meubelen."

Vloerkleden
Rebel Wonen | Slapen heeft dan ook alles om een nieuw interieur in te richten. Naast meubels is er een grote keuze aan raamdecoratie en vloeren. "We stallen dat niet meer zo groots uit als vroeger. Dat hoeft ook niet, omdat je nu op beeld kan laten zien hoe het er in je eigen woonkamer uit komt te zien. We hebben wel overal stalen van, zodat je een idee hebt hoe het eruitziet en voelt." Hij wijst op een nieuwe woontrend die het bedrijf omarmt: vloerkleden. "Met een vloerkleed kun je een mooi accent aanbrengen in een interieur. Het kan een echte eyecatcher zijn. We hebben een grote selectie vloerkleden met standaardafmetingen, maar bij ons kun je ook vloerkleden op maat laten knopen met een eigen design of een bestaand design met eigen kleuren invullen. Zo heb je iets unieks in je woonkamer liggen."

Eerlijk
Belangrijk vindt Jan ook dat de klant op eerlijk advies moet kunnen rekenen. "Soms zijn dingen die klanten mooi vinden niet praktisch in hun eigen woonkamer. Bijvoorbeeld omdat door bepaalde poten of leuningen een bank zo groot is dat je er slecht omheen kunt lopen. Dan zullen we dat ook zeggen en met de klant naar een alternatief zoeken dat in de smaak valt en de huiskamer optimaal tot zijn recht laat komen, zodat het een fijne plek is om te zijn."

Kwaliteit
Daarnaast kiest Rebel Wonen | Slapen voor kwaliteit. "Het moet goed zijn. Je moet er jaren mee kunnen doen. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar dat hoeft niet te beteken dat het duur is. Zeker als je bedenkt dat je met goede meubelstukken jaren vooruitkunt." De keuze voor kwaliteit is terug te vinden in de keuze voor merken als Bert Plantagie, Pode, Dyyk, Cloak, Novastyl, Design Depot en voor slapen in Auping en OptiSleep.
"Daar wil ik nog een merk aan toevoegen: Interstar kasten." Jan laat de kast zien die op de foto linksboven te zien is. "Dit is een heel mooi systeem dat je helemaal samen kunt stellen in breedte en hoogte en met diverse onderdelen en kleuren. Je kunt er dus alle kanten mee op en hij past in elk interieur."

Najaartrends
Elk najaar en voorjaar wisselt Rebel Wonen | Slapen een deel van de collectie om eigentijds te blijven. De showroom is net klaar voor het najaar. "Trend op dit moment is de voelbaarheid en aaibaarheid van stoffen." Hij wijst daarbij op een eetkamerstoel met een wollen vilten stof. "Hierdoor tonen kleuren warmer en wolvilt is van hoge kwaliteit." Kleuren die volgens Jan nu helemaal in zijn, zijn blauw, turkoois, rode tinten en vooral groen.

Wie zelf een kijkje wil komen nemen is van harte welkom. Rebel Wonen | Slapen is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is er vrijdag koopavond van 19.00 tot 21.00 uur en is de winkel op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Jan, Liesbeth, Jan sr. en de medewerkers geven graag persoonlijk advies.

Zie voor meer informatie:
www.rebelwonen.nl.

Een tafel met stoelen van Bert Plantagie kun je naar eigen smaak ontwerpen.
Jan Rebel van Rebel Wonen | Slapen.